Baronul Arsene, încă un atac la presa independentă!


A doua zi după alegerile în care PSD Neamț s-a clasat pe locul 1 la Neamț la alegerile parlamentare (dar obținând cu 20 de procente mai puțin față de acum 4 ani, 33 % față de 53 %), baronul PSD Ionel Arsene vine cu un mesaj în care își arată ura viscerală față de presa independentă, care nu prestează cu obediență așa cum fac cei 1-2 pseudo jurnaliști din solda lui.

Plecând de la premisa unui „vot masiv pentru PSD” (deși, în cifre seci, la Neamț e în prăbușire), mai întâi Arsene ia la rost pe reprezentanții celorlalte partide, acuzându-i de o campanie murdară: „Pe 6 decembrie, nemțenii au votat masiv PSD. Mesajul urii, al dezbinării, impostura promovată de către ceilalți au fost aspru taxate la urne.
Oamenii au preferat candidații PSD, care au dat dovadă de echilibru și s-au prezentat în fața alegătorilor cu proiecte serioase, cu mesaje convingătoare și mobilizatoare!”.
Deci această lecție de morală despre limbaj este ținută de Arsene, de cel care o trimitea pe Ana Birchall să citeasca „Suge-o Ramona” sau care, de luni de zile, în mai toate mesajele în care se referă la liberali utilizează apelativul „academic” de „lepre galbene”.
Culmea este că limbajul în care Arsene a făcut el, mai mereu, apologia urii și dezbinării a ajuns să fie criticat chiar de șeful PSD, Marcel Ciolacu, dar acum Baronul de la Neamț dă lecții altora, ca un neprihănit.

După ce termină cu adversarii politici, Baronul Arsene își continuă tirada cu o „perversă” la adresa presei nealiniate lui: „După aceste alegeri se vede că acea parte a presei care a promovat ura dintre partide și a denigrat PSD, de fapt a făcut mai multe servicii social-democraților decât celorlalți! Oamenii nu mai par dispuși să consume atât de ușor fake-news-urile.
Mulțumesc fiecărui nemțean care ne-a acordat votul său de încredere la aceste alegeri! Vă garantez că voi continua să modernizez județul nostru!”.

Reacția lui Arsene este și oarecum lașă: presa din Neamț a avut articole critice, punctuale, la adresa deciziilor fundamental greșite sau controversate și mult mai puțin (spre deloc) la modul general, la adresa PSD Neamț. Dar, ca orice șef care nu știe să fie lider adevărat, Arsene se ascunde după partid, încercând să-și rezolve problemele sau frustrările personale prin generalizarea unei situații.

Ce a uitat Arsene. Răspunderea morală (chiar și în fața lui Dumnezeu) este una personală. La fel, pe pământ, și răspunderea administrativă sau chiar cea penală.
În dosarele penale în care e trimis în judecată pentru fapte de corupție, pe documentele oficiale, la „inculpat” apare menționat Arsene Ionel nu PSD Neamț. QED.

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Baronul Arsene, încă un atac la presa independentă!

  1. Daca onorata instanta nu o mai lungeste ,poate modernizeaza ceva pe la Jilava……

Lasă un răspuns