Bărbat de 78 de ani înecat în viitură! Gospodării inundate în mai multe localități din Neamț…

LE – Medicul de pe ambulanța SAJ a declarat decesul bărbatului.

Un bărbat de 78 de ani din Namț a fost luat de viitură în satul Almaș din comuna nemțeană Gârcina. Scos din apă, trupul bărbatului era mai devreme în procedură de resuscitare, din păcate cu șanse minime spre zero de a-și reveni.
Tot în Neamț, în mai multe localități (Piatra Neamț, Tazlău, Alexandru cel Bun) sunt gospodării inundate (curți) unde pompierii de la ISU Neamț dar și de la formațiunile locale de voluntari intervin pentru limitarea efectelor.

Mai jos, mesajele suucinte primite de la ISU Neamț (cu precizarea că e vorba de fenomene aflate în dinamică, deci informațiile se pot schimba de la un minut la altul):

Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul o persoană a fost luată de viitură în localitatea Almaș din comuna Gârcina.
La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o o autospecială complexă pentru intervenție cu o barcă și o autospecială pentru stingere.
Persoana a fost scoasa din pârâu și se aplică manevre de resuscitare.
La locul solicitării s-a deplasat și o autospecială cu medic de la SAJ.

Locuintă inundată în localitatea Tazlău in urma colmatarii unui pârâu. Actioneaza SVSU Tazlău cu 1 buldoexcavator.

3 curți inundate in municipiul Piatra Neamţ strada Petru Movilă. Acționează SVSU Piatra Neamt.

Un autoturismde serviciu. cu o motopompă se deplasează în localitatea Vaduri din comuna Alexandru cel Bun pentru evacuarea apei din patru curți.

V.N.

Lasă un răspuns