Bălțătești, comuna cu PSD în comă! 16 la sută la primar și 3 consilieri din 13! Rezultate finale, alegeri locale 2020

Una din comunele nemțene care arată că PSD are probleme serioase și în zona rurală este Bălțătești. Și la funcția de primar și la CL, PSD s-a clasat pe locul 3, dar nu la mare luptă ci cu scoruri de aproape 3 ori mai mici decât PNL și Pro România între care s-a dus real bătălia electorală. 16,5 la sută a luat candidatul pentru primar PSD din totalul de voturi exprimate. și doar 3 mandate în CL din 13, adică doar cu 1 mai mult decât partidul breloc PER care nici măcar nu a avut candidat de primar ci doar listă pentru CL.

Primărița liberală Emilia Acozmei și-a păstrat funcția dar cu un avans de doar 68 de voturi în fața candidatului de la Pro România. Un avans foarte subțire, mai ales pentru un primar aflat la primul mandat, stiauție în care este mai ‘iertat” de cetățeni pentru eventualele neîmpliniri. Cum erodarea din mandatul 2 merge, în general, în progresie geometrică, Emilia Acozmei va avea cu siguranță probleme majore la alegerile de peste 4 ani.

La CL cifrele au mai coborât față de votul de primar. O primă cauză ar putea fi faptul că aici a avut listă de candidați și PER care a obținut 2 mandate (din totalul de 13). Altfel, PNL a luat doar 4 mandate, Pro și PSD câte 3, PMP a prins la limită un mandat iar USR-Plus a candidat de pomană. Încă o dovadă că degeaba ești pe val național dacă la alegeri (mai ales la cele locale) nu ai organizații cât de cât serioase.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns