Bâlciul cu Spitalul Lețcani continuă! Nu a fost deschis sâmbătă dar a fost predat de la ISU… la Armată!


Erată – cu scuze pentru greseala din titlul initial, am corectat aici in site. Evident, corect este „Armată”. Din păcate nu mai putem opera corectura în facebook (copertă) pentru că deja vorbim de distribuiri realizate…

 

În timp ce DNA nu a mai dat nicio informație despre dosarul penal referitor la achiziția controversată (de la o firmă turcească) a Spitalului Lețcani, unitatea sanitară e în continuare arenă de circ.
Azi, sâmbătă (9 octombrie) urma să fie redeschis spitalul modular, după cum anunțaseră și Raed Arafat și șeful DSP Iași, Vasile Cepoi. Inițial, cu doar 6 paturi, după cum spunea anunțul.
Dar spitalul Lețcani nu a fost deschis, nu are niciun pacient, deși autoritățile strigă că e super-nevoie de paturi de ATI. În schimb, în plin vârf de val 4, curg declarațiile și știrile roz-bombon despre eforturile galactice ale celor implicați.
Iar pentru ca acest circ să fie complet, fake spitalul (realizat cu banii CJ Iași și Neamț, aflat în proprietaea ONG-ului Euronest, care a funcționat ca Secție externa a Spitalului de Boli Infecțioase, preluat în iunie de ISU pentru conservare) tocmai e predat de ISU la Armată.

Așa că, curg noi promisiuni și noi termene. „Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Vasile Cepoi, a anunţat, sâmbătă, că Spitalul Mobil de la Leţcani va fi redeschis marţi, 12 octombrie, pentru persoanele aflate în stare gravă cu Covid-19, acesta urmând să funcţioneze după mai bine de opt luni de când a fost închis pentru curăţenie. Potrivit sursei citate, pentru început la Spitalul Mobil de la Leţcani va funcţiona un salon de 6 paturi în care vor fi aduşi pacienţi în stare gravă. Pentru punerea în funcţiune a spitalului mobil va fi nevoie de 60 de asistenţi medicali şi 18 medici” , notează Agerpres.

„În urma analizei pe care am făcut-o cu echipa de la MApN am ajuns la concluzia că deschiderea acestui spital în condiţii de siguranţă atât pentru pacienţi cât şi pentru personal, cu toate măsurile necesare asigurării unui act medical de calitate şi sigur, va putea începe marţi dimineaţă. Este nevoie de instruirea personalului, care vine din diferite unităţi medicale, şi de omogenizarea activităţii lor, pentru a nu apărea erori, însuşirea procedurilor de lucru trebuie făcută de toată lumea. Mâine începe instruirea, se finalizează aspectele organizatorice, luni vine şi stocatorul de oxigen care va fi montat până marţi. Vom avea şi necesarul de oxigen pentru a putea funcţiona în condiţii de siguranţă”, a declarat dr. Vasile Cepoi.

„Deocamdată, astăzi ne-am familiarizat cu ce am găsit la faţa locului. Încercăm să obţinem răspunsurile la toate întrebările şi să gândim scenarii care ne-ar putea pune probleme pe viitor, astfel încât începând de marţi să putem primi în siguranţă primii pacienţi. Suntem în discuţii cu partea tehnică, specialiştii de la ISU au competenţa să verifice siguranţa la incendii, sunt discuţii pentru a se asigura o evaluare energetică, un audit energetic sau o evaluare a instalaţiilor electrice să vedem dacă suportă încărcarea pe aparatură medicală în condiţii maximale. Vom trage nişte concluzii astfel încât să nu începem activitatea fără a avea o siguranţă minim posibilă, dar să prevenim anumite incidente”, a precizat col. medic Daniel Ionuţ Derioiu, cel care va conduce Spitalul Modular.

Spitalul Mobil de la Leţcani a fost cumpărat anul trecut şi a fost dat spre folosinţă la începutul lunii septembrie 2020, pe perioada pandemiei de Covid-19, Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. Unitatea sanitară mobilă a devenit operaţională de la mijlocul lunii octombrie 2020 şi a funcţionat – cu mari probleme, cu pacienți ținuți în frig, cu defecțiuni în serie – până în luna ianuarie 2021. Iniţial s-a anunţat că spitalul va fi închis pentru câteva zile, timp în care se vor face lucrări de dezinfectare şi sterilizare, precum şi lucrări de mentenanţă, însă de atunci spitalul nu a mai fost redeschis. Un control făcut de instituții centrale, relevase un număr de 31 de defcțiuni majore.

D.V.

One thought on “Bâlciul cu Spitalul Lețcani continuă! Nu a fost deschis sâmbătă dar a fost predat de la ISU… la Armată!

 1. Spitalul de la Letcani,ca si PNDL este o mega hotie.

  Acest ”spital”a fost”cumparat”din Turcia.Turcia NU este in UE.

  Faptele de coruptie NU pot fi ANCHETATE.Oricum nu mai are cine,DNA este o institutie esuata care isi incaseaza salariile aberante DEGEABA la fel ca Parchet/DIICOT si Politie.NIMENI nu-i intreaba cu ce se ocupa.NIMENI.

  Faptul ca nu”functioneaza”si este o panarama iar cei care l-au cumparat,fara nici o garantie?cum sa dai bani fara sa ai garantia ca functioneaza la nivelul standardelor UE?arata adevaratul motiv pentru care s-a facut aceasta achizitie”:SPAGA

  De aia nici nu sunt reclamate la ”producator’ problemele de ”calitate”ale acestui ”spital”.Daca nu s-ar fi dat spaga acest ”spital” trebuia returnat la producator si banii recuperati. Odata spaga luata nu mai poti reclama NIMIC.Asa cum se intampla in acest caz.

  De ce nu s-a intamplat acest lucru?Sa ne spuna parazitii complici de la SRI si DNA care au salarii de sute de milioane si ies la pensie la 40 de ani de ”rupti ”de munca ce sunt.

  ROMANICA=stat esuat mafioto securisto parazito incompetent pe salarii colosale si pensii halucionante la 40 de ani platite de PROSTII prostilor care vor munci pana la 70 sa plateasca privilegiile acestor hoti.

Lasă un răspuns