Bâlci la PSD Neamț! L-au curățat și pe Stan de pe listă…

Plasat pe un loc principial neeligibil (locul 4 pentru Camera Deputaților) pe lista PSD Neamț, Viorel Stan avea o șansă firavă de a prinde un nou mandat de deputat la etapa a 3-a a distribuirii (așa numita etapă națională) așa că PSD nu a riscat și l-a scos de pe listă.
Jurnaliștii agreați de baronul de Neamț Ionel Arsene care au fost invitați la depunerea listelor de candidați (azi la BEJ), ori nu au remarcat ori nu au suflat niciun cuvânt despre faptul că la momentul respectiv nu a fost prezent Viorel Stan dar că a apărut, din senin și numai bun de pozat, Cătălin Zamfira (deputat ales în alt județ, „înfiat” și el de PSD Neamț în urmă cu vreo doi ani).
Mai atenți la detalii s-au dovedit jurnaliștii din presa centrală:

PSD Neamț a devenit un fel de PFA în ceea ce privește comunicarea (chiar cu propriul electorat) prin intermediul presei astfel că, până la această oră nu a emis niciun comunicat cu privire la faptul că Viorel Stan (anunțat acum câteva zile pe locul 4 la CD – „Lista pentru Camera Deputaților va fi deschisă de către deputatul Ciprian Șerban, urmat de către Oana Bulai – consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului-ministru, Remus Munteanu – ministru secretar de stat, Viorel Stan – deputat, Gabriela Lucachi – medic, Toni Covasan – primar, Ovidiu Niță – primar, Octavian Diaconița – jurist, Radu Tudorel și Constantin Păduraru – consilieri județeni”) a dispărut total din listă.
Viorel Stan nu a răspuns la telefon astfel că – nimic nou! – am fost nevoiți să apelăm la surse neoficiale. Care ne-au relatat că varianta edulcorată vehiculată în sânul PSD Neamț cu privire la Stan este că „l-a vrut Arsene dar nu l-a vrut Ciolacu”, motivul fiind niște criterii de integritate iar Stan având și un proces pe rol. „Ba chiar Arsene a vrut să-l pună mai întâi pe locul 1 la Senat. Nu s-a putut, l-a pus pe 4 la CD. Și tot block…Așa a fost eliminat și Oprișan”, continuă teoria cu „baronul Arsene cel bun”.
Pentru cine nu înghite telenovele cuplând și creierul la film, scenariul de mai sus generează măcar niște semne de întrebare:
1.Integritatea cu probleme nu era aceeași și pentru locul 1 la Senat și pentru locul 4 la Camera Deputaților?
2.E mai „penal” Stan cu procesul lui decât inculpatul Arsene (judecat pentru mai multe fapte de corupție) căruia aceluiași Ciolacu nu i-a interzis candidatura la funcția de președinte CJ (deși relațiile reci Ciolacu-Arsene sunt de notorietate publică)?
3.Comparația cu Oprișan este, de asemenea, puerilă, știu fiind faptul că, de asemenea, Ciolacu îl aștepta de mult la cotitură și pe baronul de la Vrancea. A auzit cineva vreo declarație războinică sau invazivă a lui Ciolacu la adresa lui Stan?

Arsene a spus de atâtea ori – inclusiv în plenul CJ! – că „eu sunt jucător” cu trimitere directă și la scenarii de combinații și la anihilarea (la vedere sau altfel) a unor adversari sau persoane indezirabile. Sau, de ce nu?, neutile planurilor lui…

Oricum, în acest nou context, rămâne de văzut ce se va întâmpla și cu reorganizarea Organizației PSD Roman unde, în urmă cu două zile, același Stan era anunțat drept președinte interimar (adică „manta de vreme rea”, cum a fost și cu nominalizarea lui pentru candidatura la Primăria Roman). Va urma Oana Bulai, cu care acum face tandem (ocupanta locului 2 de la CD fiind anunțată și ca președinte executiv interimar)?
Sau, de fapt, și la nivel politic nu e decât un scenariu de „jucător” și, în scurt timp, noul șef al PSD Roman va fi ex-primarul (demis pentru incompatibilitate) Lucian Micu, așa cum vehiculează unii apropiați ai acestuia?

Daniel Vinca
Foto sus – facebook, Oana Bulai

N.B. – toate entitățile menționate în această știre beneficiază, dacă doresc, de dreptul la replică. Îl pot trimite pe adresa de mail a redacției.

Lasă un răspuns