Bălănescu propune: Comisie de anchetă pentru „banii aruncați lui Cătălin Moroșanu”! VIDEO

Jurnalistul Valentin Bălănescu de la Mesagerul de Neamț a propus astăzi o comisie de anchetă care să investigheze diverse alocări de la buget spre sportul nemțean, inclusiv pentru „banii aruncați spre Cătălin Moroșanu”.

<<Cum ar arăta în Neamț o comisie de anchetă pe toate investițiile făcute în jurul sportului nemțean? De la stadionul de fotbal din Piatra Neamț până la banii aruncați către Cătălin Moroșanu, de exemplu>>, a spus Bălănescu la Cafeaua de Dimineață (o pastilă video realizată zilnic de jurnalist care azi a avut un nume sugestiv, <<Datorii politice>>).

Nu știm ca luptătorul supranumit și <<Moartea din Carpați>> să fi beneficiat PÂNĂ ACUM de bani publici din Neamț cu excepția faptului că el este anunțat drept principalul organizator al unei gale de lupte din octombrie, care va fi finanțată de Consiliul Județean Neamț.

<<Județul nostru va fi anul acesta gazda unui eveniment sportiv de amploare, Gala Dynamite Fighting Show, un concept ce îmbină sportul cu spectacolul, organizată de cunoscutul luptător Cătălin Moroșanu în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț>>, anunța în urmă cu câteva zile chiar Ionel Arsene, președintele CJ Neamț care-i și invita pe nemțeni să nu rateze evenimentul din 19 octombrie.

Nu știm ce anume l-o fi determinat pe Moroșanu să aleagă Piatra Neamț pentru gala respectivă. Cert este că, în urmă cu câteva luni, „Moartea din Carpați”, în calitate de … lider PNL a făcut parte dintr-o comisie trimisă de la București de Ludovic Orban cu misiunea de a reanaliza desființarea BPL PNL Piatra Neamț și de a căuta nod în papură conducerii județene PNL. Comisia respectivă a fost formată din preşedintele regional al PNL Moldova, deputatul Ioan Bălan, secretarul general al PNL, Robert Sighartău şi prim-vicepreşedintele TNL, secretar pe Regiunea de Nord Est, Cătălin Moroşanu.

Comisia respectivă și-a făcut treaba ca la carte, primarul Dragoș Chitic și-a reprimit funcția de președinte PNL Piatra Neamț și, coincidență!, peste câteva luni Moroșanu alege fix acest oraș pentru Gala sa iar principalul finanțator este Consiliul Județean condus de un președinte de la PSD.

Rămâne de văzut câți bani și cu ce scop concret va aloca CJ Neamț spre sportivul-activistul PNL Moroșanu. Istoria recentă a unor astfel de evenimente în care sportul s-a întrepătruns cu politicul și administrația are în panoplie un subiect tare fierbinte: Gala Bute.

 

D.V.

Lasă un răspuns