Bălănescu: „Județul Neamț e de nota 10! Doar Arsene e de 8,4. Poate rezolvă…”

Județul Neamț și Consiliul Județean sunt de nota 10 – inclusiv prin instituțiile de cultură subordonate CJ – doar Ionel Arsene are (deocamdată!) „nota” 8,4. Aceasta a fost opinia exprimată metaforic, filosofic și chiar și juridic de jurnalistul Valentin Bălănescu la emisiunea Vestea Tic-Tac (în urmă cu câteva săptămâni), într-un fel de promo pentru un articol care urma să apară pe această linie în Mesagerul de Neamț.

„Mâine apare un material în Mesagerul care spune cam așa. Un județ de nota 10. Toți managerii de la instituțiile subordonate Consiliului Județean au fost notați cu 10 (NR – la evaluarea anuală). Niciunul nu a luat nici măcar 9,99.
Există un singur om care nu a primit 10, dar poate o rezolvă. Singurul om care nu a primit o notă de 10 – din fericire pentru el – este chiar președintele Ionel Arsene care a luat doar 8,4″, a spus la acel moment Valentin Bălănescu și, apoi, nemțenii puteau să și citească un articol bine punctat pe acest subiect.

Emisiunea respectivă a avut ca subiect principal faptul că prefectul (PSD) Adrian Niță refuză (cu obstinație sau cu diverse tertipuri invocate nesincer) participarea la emisiunile realizate de majoritatea jurnaliștilor din Neamț.

Întrebat de câte ori l-a avut ca invitat pe Niță în celebra emisiune „Cafeaua de dimineață”, Bălănescu a răspuns foarte clar și, pentru a ilustra cum e cu instituțiile care au devenit un fel de afaceri/probleme personale ale lui Ionel Arsene, a amintit și de un banc:

<Niciodată. Nici nu am insistat foarte mult. Am insistat o dată, am văzut că nu se poate și cu asta basta. Adică nu obișnuiesc să mă amestec foarte mult în treburile personale ale domnului Ionel Arsene.
Nu știu de ce nu vine la Bălănescu, Vinca, Filip la emisiuni, eu am constatat că nu vine. Și dacă nu vine, refuz să-l mai invit. Întotdeauna am preferat să mă gândesc la lucruri plăcute. Mi-aduc aminte de un Banc cu Radio Erevan care zice așa.
Un ascultător din România întreabă:
– E adevărat că Elena și Nicolae Ceaușeșscu vor avea un copil?
Răspuns – Nu vă amestecați în treburile lui Ioan Gheorghe Maurer.
Așa și acum. Dacă domnul Niță nu vine, dacă alți PSD-iști nu vin, eu prefer să nu mă amestec în treburile domnului Ionel Arsene>.

Întrebat dacă el consideră că alți PSD stau ascunși (de studiourile TV din Neamț) pentru că ar avea interdicție de la partid, Bălănescu a răspuns: „Sigur, altă explicație nu există. Acuma eu nu vreau să dau din casă pentru că îmi pare rău de oameni așa de curajoși cum sunt în PSD care zic: Domnule, eu aș veni într-o emisiune, chiar dacă sunt director și am responsabilități, ar trebui să spun la oameni, dar nu pot că nu mă lasă. Se uită în sus și eu mă gândesc că Divinitatea. (…)
Sincer, subiectul este atât de jenant și atât de meschin încât eu cred că nici Ionel Arsene nu poate să gândească așa. Eu cred că sunt alții care îl sfătuiesc, probabil. (…)”.

Emisiunea integrală poate fi văzută AICI iar intervenția lui Valentin Bălănescu este de la timer 1.19.10.

D.V.

 

 

One thought on “Bălănescu: „Județul Neamț e de nota 10! Doar Arsene e de 8,4. Poate rezolvă…”

 1. Pai dl.Nita,subordonatul lui Arsene care l-a facut ”om”si apoi ”prefect”desi nu are absolut nici o calificare pentru a ocupa aceasta pozitie nu vine la emisiuni de nici un fel pentru SIMPLU motiv ca s-ar face de ras.

  Avand in vedere,crede el,ca va avea o stralucita cariera politica urmare a absolvirii”Colegiul Naţional de Apărare”ca toti cei care au ”tradat”aceasta tara,nu-si permite sa se fac de ras la nivel local/judetean.

  Se pregateste sa se faca de ras la nivel national si planetar probabil.

  Neavand nici o pregatire juridica/administrativa sau de orice fel nu poate raspunde la nici un fel de intrebari vizavi de functia/atributiile pentru ca nu stie.

  Din postura de marioneta a lui Arsene,a invatat un singur lucru:sa se ascunda de presa si sa comunice numai pe facebook unde ii scriu fetele de la Prefectura despre chestiunile zilei dupa ce si ele primesc instructiuni de la Arsene.

  Si uite asa timpu trece leafa babana merge iar pe Nita il vedem la depuneri de coroane si postari pe facebook cu actiuni de 2 bani de care rad si copii de gradinita.

  Cu astfel de oameni ”bine pregatiti”si la locul ”potrivit”Romanica se indreapta spre faliment,acolo unde ii este locul si pregatirea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.