Bălănescu: Achitarea lui Arsene nu e dorită nici de PSD-iști

Confirmând informațiile deja ajunse la Vestea – și din PSD Neamț și din PSD Național, jurnalistul Valentin Bălănescu (mesagerul de Neamț) scrie că achitarea lui Ionel Arsene, în procesul de apel, nu e dorită nici în partidul acestuia.

<<Dacă va fi achitat – lucru puțin probabil și, cu puține excepții, nedorit chiar în partid – atunci cel mai probabil totul va reveni la normal, în sensul dorit de Arsene. Dacă nu, cuțitele care se folosc deja acum în culise vor ajunge pe masă și vor fi vizibile și în presa locală. Grupurile care-și doresc conducerea partidului fac în acest moment tot felul de calcule și fiecare caută aliați, testând terenul atât în curtea proprie, cât și la ”aliații” din PNL>>, scrie Bălănescu în articolul <Starea alianței PSD-PNL în Neamț – combat și noncombat>.

Aprecierea formală din partea activiștilor PSD care contează (parlamentari, primari, consilieri județeni a fost punctată în urmă cu câteva zile și de Vestea, când arătam că Arsene e pomenit – ca un Mitropolit sau ca moaștele la sărbătoare – în niște mesaje, evident cu sarcină tip punctaj de partid (Deputatul Șerban confirmă: Arsene, tot ascuns! Nu onorează nici zile de comune, dar trebuie pomenit ca Mitropolitul…).

Practic acțiunea gen ordin de zi pe unitate – indiferent că a fost cerută chiar de Arsene sau propusă de niște aplaudaci care vor să-și demonstreze utilitate – a arătat, prin modul în care a fost în practică, că a fost vorba de mesaje intercalate la ordin, fără ca respectivii să reușească să transmită un sentiment formal.

Analiza jurnalistului Bălănescu punctează și faptul că interimarul Daniel Harpa ar putea avea un contracandidat care nu are în portofoliu nicio victorie politică importantă: <În acest moment lider interimar este Daniel Harpa de la Târgu Neamț și aparent nimeni nu-i contestă autoritatea, atâta timp cât el este identificat cu Ionel Arsene la nivelul partidului. Celălalt personaj din PSD care ar putea emite pretenții la conducerea partidului, deputatul Ciprian Șerban, se află într-o expectativă activă. La București a reușit să-și creeze un cerc de relații potrivit pentru momentul în care va emite pretenții directe în privința organizației, cerc care se închide la Marcel Ciolacu. Problema cu care se confruntă ține de notorietatea din județ și modul în care este perceput de populație. Practic necunoscut în multe zone, are în cartea de vizită și o înfrângere electorală la alegerile locale din Roznov, peste care încă nu a reușit să treacă. În acest moment, stă și chibițează modul în care Ionel Arsene este atacat dur de către George Lazăr, plus că nu are de ce să se supere că la pachet se întâmplă același lucru cu primarul de la Târgu Neamț, contracandidatul său direct când vine vorba despre partid și influență în ceea ce privește numirile în funcții publice sau de pe diferitele liste pentru alegeri>.

Articolul din Mesagerul amintește la categoria „jucători din PSD” și pe actualul prefect Adrian Niță (Nota noastră – a cărui imagine este tot mai mult afectată în fața primarilor pentru că nu reușește să-și îndeplinească promisiunile sau pentru că este sabotat pe față de alte personaje cu sinecuri via PSD – vezi semafoarele de la Gâdinți și directorul Laicu de la DRDP) dar și de o tripletă feminină (Oana Bulai, Florentina Moise, Carmen Nastasă) care, rămâne de văzut dacă acționează ca o echipă sau e doar un grup de conjuctură care va fi „spart” de fitilele sau de articolele plasate chiar de colegi în siteuri mai mult sau mai puțin asumate dar cu puternic damf de trandafiri.

Întregul articol, din Mesagerul, AICI.

D.V.

One thought on “Bălănescu: Achitarea lui Arsene nu e dorită nici de PSD-iști

  1. Adevarul este ca Arsenie cu gasca lui a facut ce a vrut cu procesul penal(asa credea el) dar s-a ales cu condamnare cu executare.Acum trage sperante cu instanta de la Brasov dar sa nu uite ca tot acolo si-a rupt gatul politic Hrebenciuc si Adam.Prejudiciu din acest dosar penal este o glumita fata de jaful facut de Arsenie.Pana atunci asteptam psd-ul Neamt sa vina cu oameni seriosi si nu cu parodiile politice aratate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.