Bal ca odinioară, cu plăcinte, streşinică şi straie tradiţionale! Răspunsul Centrului pentru Cultură la sărbătoarea americănească…

La două zile după ce tot poporul iubitor de sărbătoare de import se distrează şi consumă pe motiv de Dragoste, centrul pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare Neamţ dă o lecţie de românism şi organizează – în premieră în judeţ sub aşa organizare şi reguli – un Bal al Gospodarilor, un eveniment cu parfum de „odinioară”.

Evenimentul are loc pe 16 februarie (la 2 zile după Valentine’s Day), la Taşca, motiv pentru care Centrul pentru Cultură are ca partener Primăria din comună. Distracţia românească începe de la ora 19 şi, după tradiţia străbună, alături de muzică, dans şi voie bună e loc şi pentru plăcinte udate cu o carafă de streşinică.

Foarte important: conform afişului (vezi mai jos), nu este permisă decât participarea celor care vin îmbrăcaţi în straie populare.

<<Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ şi Primăria comunei Taşca organizează „Balul gospodarilor”, un eveniment cultural artistic în cadrul căruia, pe lângă recitalul folcloric oferit de artiştii Ansamblului „Floricică de la munte”, va avea loc o serie de întreceri, în urma cărora se vor premia: cel mai frumos, vechi şi autentic costum popular; cea mai bună pereche de dansatori pe ritmurile muzicii populare; gospodina cu cele mai gustoase plăcinte; gospodarul cu cea mai bună streşinică; cea mai frumoasă / inedită declaraţie de dragoste.Participanţii la Bal sunt invitaţi să poarte straie populare. Manifestarea va avea loc sâmbătă, 16 februarie 2019, ora 19:00, la Căminul Cultural Taşca>>, anunţă organizatorii.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns