Băiețelul dispărut a fost găsit. Se săturase de bătăile primite de la tatăl său de el și de cele 4 surori mai mici!


Băiatul de 10 ani din comuna Ștefan cel Mare, dat dispărut ieri, a fost găsit dar dramatismul cazului nu se oprește aici: copilul le-a spus celor care l-au găsit și specialiștilor de la Protecția Copilului că vrea să fie dus oriunde numai acasă nu pentru că s-a săturat de bătăile primite de la tatăl său. Iar în aceeași situație sunt și cele 4 surioare ale lui, care au între 3 și 9 ani.

Cazul băiețelului plecat de acasă ne-a fost semnalat de reprezentanții Poliției și ai clubului de off-road care l-au găsit.
Ulterior, în urma audierilor preliminare, s-a decis securizarea copilului și instituirea măsurii de protecție în regim de urgență, băiatul fiind dus într-un centru al DGASPC Neamț.
Vineri, reprezentanții Poliției au dus copilul la Serviciul de Medicină Legală în vederea expertizării și a stabilirii conduitei ulterioare asupra tatălui, care, din primele informații, ar putea fi acuzat de rele tratamente împotriva minorului.
În privința băiatului, DGASPC Neamț va decide în maximum 5 zile  înlocuirea măsurii de protecție în regim de urgență cu o altă măsură de protecție – plasamentul familial, plasamentul la un asistent maternal, sau, în ultimă instanță, plasamentul într-un centru rezidențial.
Familia în cauză mai are 4 fetițe cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani și este în curs o evaluare amănunțită pentru a se stabili dacă se impune și scoaterea acestora din familie”, informeaza DGASPC Neamt într-un comunicat remis presei.

Rămâne de văzut dacă cineva va ancheta și felul în care angajatul primăriei Bârguani, de la Asistență Socială își face real treaba în condițiile în care, după cum spun sursele Vestea, în comunitate era de notori

V.N.

Lasă un răspuns