Azi noapte: Incendiu violent la Bodești!


Câțiva localnicii din Bodești s-au trezit speriați, în toiul nopții, din cauza unui incendiu de proporții izbucnit la o locuință din localitate, informează ISU Neamț. Oamenii au sunat la 112, iar la fața locului s-au deplasat în primă fază 22 de subofițeri și un ofițer din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, cu 4 autospeciale cu apă și spumă, o autoscară mecanică, o ambulanță SMURD și două autoturisme de primă intervenție. Ulterior, în sprijinul pompierilor pietreni au intervenit și colegii de la Detașamentul din Târgu Neamț, cu o autospecială de capacitate medie. Din fericire, pompierii au reușit să lichideze incendiul înainte ca acesta să se extindă și la casele din imediata vecinătate, cu atât mai mult cu cât la câțiva metri de locul producerii incendiului se afla o hală de prelucrare a materialelor textile.
Flăcările au distrus acoperișul din asterială de lemn și învelitoare de tablă pe o suprafață de 200 de metri pătrați, de asemenea fiind deteriorat și tavanul construit din plăci de rigips și căptușit cu vată bazaltică, pe o suprafață de aproape 150 de metri pătrați. Au ars și elemente de mobilier și mai multe bunuri electrocasnice, precum și două băi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Petrodava Neamț. Incendiul a izbucnit din cauza unui coș de fum neizolat, aflat în apropierea unor bârne de lemn, care în timp s-au deteriorat iar în cele din urmă s-au aprins.
Din păcate, clădirea formată din 2 nivele și mansardă nu era asigurată, așa că proprietarii nu vor avea cum să își recupereze paguba.

 

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns