Azi, 5 luni de la incendiul criminal de la Spitalul județean Neamț. Nici acum nu a fost făcut public Raportul Ministerului Sănătății

5 luni se împlinesc astăzi de la incendiul de la Spitalul Județean Neamț, din 14 noiembrie 2020, seară în care în secția ATI au ars de vii și au murit 10 oameni.
Nici acum, după 5 luni, nu doar că nu a fost terminată ancheta penală dar nici măcar ancheta administrativă a Ministerului Sănătății nu a fost finalizată cu un Raport care să fie public.
Reamintim că la Spitalul Matei Balș, unde a avut loc ulterior o tragedie asemănătoare, Raportul aceluiași minister a fost făcut public după o lună și jumătate.
Este un nou detaliu care arată cum provincia este tratată ca și zonă SH de către decidenți.

În paralel are loc și ancheta Parchetului general. De unde, de asemenea, nu transpiră nicio informație. Și nu ne referim la informații care ar putea fi confidențiale pentru cursul anchetei penale ci la detalii care ar putea fi făcute publice, așa cum se întâmplă în toate statele civilizate unde se înțelege că familiile decedaților și opinia publică au dreptul la explicații.

Reamintim, la data incendiului, director al Spitalului Județean Neamț era Lucian Micu, fostul primar de Roman (declarat incompatibil de ANI și Justiție), trecut de la PNL la PSD și răsplătit cu funcția respectivă pentru implicarea în campania electorală de la alegerile locale.

D.V.

 

Lasă un răspuns