Axialul lui Arsene, posibil poligon al morții!

Nu e decât o chestiune de timp până ce pe DJ Izvorul Muntelui – Durău, care arată ca un patinoar, de la tamponări în lanț se va ajunge la accidente grave, cu răniți și decedați – acesta e semnalul de alarmă tras de TVM Neamț care publică mai multe fotografii sugestive dar și povestea absolut halucinantă a unui drum inaugurat (electoral) înainte de a fi predat de constructor către beneficiar.

<<Odata cu racirea vremii, pe drumul judetean Izvorul Muntelui-Durau, denumit si AXIAL, au aparut numeroase incidente de trafic. Potrivit martorilor, in ultimele 48 de ore, pe drumul respectiv au fost cel putin 15-20 de accidente. Era de asteptat sa se intample asta, pentru ca drumul nu este finalizat, lucrarile de reabilitare fiind inca in curs.
Axialul este drumul Consiliului Judetean Neamt, insa practic, la ora asta, pe el se circula ilegal, intrucat nu a fost facuta receptia lucrarilorde reabilitare. Si este si normal sa fie asa, din moment ce lucrarile nu au fost terminate. La ambele capete ale drumului sunt puse indicatoare rutiere cu semnificatia ”accesul interzis oricarui vehicul”. Numai ca foamea de voturi a PSD si a baronului Arsene, a facut ca drumul sa fie inaugurat (de fapt o falsa inaugurare, pentru ca lucrarile nu s-au terminat) inainte de alegerile locale. Asta i-a indus in eroare pe șoferi, care au crezut ca merg pe un drum administrat de cineva, pe un drum pe care se poate circula in conditii de siguranta>>, scrie TVM Neamț în articolul <<AXIALUL LUI ARSENE, DRUM PERICOL PUBLIC! ZECI DE ACCIDENTE IN ULTIMELE ZILE, DEȘI DRUMUL ESTE ÎNCHIS CIRCULAȚIEI PUBLICE>>.

<<Nici vorba de asa ceva, iar actiunea electorala nesabuita a lui Arsene, a dus la ceea ce vedem in aceste zile: zeci de masini avariate sau ajunse prin santuri. Pana vom vedea si victime omenesti, nu este decat o chestiune de timp>>, punctează aceeași sursă care ilustrează articolul și cu fotografii postate pe facebook de către nemțeni.

În mod cel puțin ciudat, IPJ Neamț tolerează situația respectivă, preferând să mimeze acțiuni preventive în care îi trage de urechi pe șoferi în loc să impună administratorului drumului (CJ Neamț) luarea de măsuri reale. CJ Neamț are o problemă în a cheltui bani pentru deszăpezirea (degivrarea) acelui drum (care oficial nu a fost predat de constructor beneficiarului), deci singura măsură corectă ar fi blocarea drumului pentru mașini până când acesta nu este finalizat, predat CJ-ului și deszăpezit atunci când prezintă probleme reale pentru circulația rutieră.

Își pune cineva dintre autoritățile responsabile ce se poate întâmpla dacă într-un eveniment rutier este implicat un microbuz cu copii sau cu muncitori care merge/vine de la Durău?

Nu este prima inaugurare fake a lui Arsene. Tot în campania electorală de la locale, acesta și tovarășul său Popa de la PSD Iași au inaugurat la fel Spitalul Modular Lețcani care la acesl moment nici nu funcționa și nici nu avea toate autorizațiile în regulă pentru funcționare. Mai mult chiar, atunci când Spitalul a început să funcționeze la sub un sfert din capacitate au și apărut primele probleme: ba s-a defectat instalația de oxigen, ba probleme la canalizare etc…

Probabil că pe Arsene și pe directorii de la CJ, semnalele de alarmă trase (și până acum) în legătură cu riscurile circulației de pe Axial nu îi vor sensibiliza. Așa s-a întâmplat și cu Spitalul Județean Neamț unde pe 14 decembrie au murit 10 oameni arși de vii, deși anterior presa locală a tot avertizat cu privire la gravele probleme de management și organizare dar șeful CJ și yesmanii lui au preferat să le ignore.

D.V.
surse foto: TVM Neamț, facebook/Roxana Mihăilă

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns