Avocatul Poporului, implicat în rezolvarea cazului Smicală

Instituţia Avocatului Poporului va fi implicată în rezolvarea cazului Smicală, l-a anunţat pe deputatul nemţean Mugur Cozmanciuc (autorul unei interpelari pe acest subiect) ministrul actualmente demisionar de la Ministerul Românilor de Pretutindeni.

<<Despre situația doamnei Camelia Smicală, ai cărei copii Maria şi Mihai Smicală, de 11 şi 10 ani, sunt închişi în Finlanda în centre de reeducare, cred că ați citit mulți dintre voi. Cu dorința de a ajuta în vederea lămuririi acestei situații am cerut lămuriri de la ministerele abilitate.
Doamna Andreea Păstîrnac, fostul ministru pentru Românii de Pretutindeni, în urma unei interpelări mi-a transmis săptămâna trecută următoarele: ”De asemenea, MRP are în vedere organizarea unei vizite în Finlanda a Avocatului Poporului din România, însoțit de adjunctul Avocatului Poporului pentru domeniul drepturile copilului, ale familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap, ocazie cu care, în cadrul întrevederilor cu Ombudsmanul finlandez pentru drepturile copilului, să fie abordat și cazul Jalaskoski”>> a precizat Cozmanciuc.

Mai jos, răspunsul primit de deputat de la MRP şi detalii despre caz:

D.V.

 

 

Lasă un răspuns