Avocatul Cuculis despre Incendiul de la ATI Piatra Neamț: „Nepăsarea autorităților care nu au modernizat spitalul”

Avocatul Adrian Cuculis a transmis, luni, că raportul INEC în cazul incendiului de la Piatra Neamț scoate la suprafață nepasarea autorităților care nu au mai îngrijit și modernizat spitalul de mai bine de un deceniu, informează DC News.
Spitalul Județean Neamț este în subordinea CJ Neamț care îl are ca președinte pe Ionel Arsene, aflat la al doilea mandat. Arsene este cel care l-a numit ca manager interimar (cu câteva zile înainte de tragedie) pe Lucian Micu, ex-primar de Roman, declarat Incompatibil de ANI și Justiție, cel care a decis mutarea unor paturi ATI de pe un etaj pe altul, fără ca operațiunea respectivă să aibă aviz DSP.

„Ies la suprafață și detalii clare care arată că deși regulamentul recomandă amplasarea a cel mult 6 paturi în secția de ATI și cu distanțe generoase de până la 2,5 metri între paturi, în salonul 240 se aflau 8 paturi la distanțe mici și care ar fi putut îngreuna evacuarea, în caz de incendiu, lucru care s-a și petrecut”, transmite Cuculis.

Pe 14 noiembrie 2020, zece oameni au murit în urma unui incendiu izbucnit la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Alți 5 (din cei șase) transferați la pseudo-spitalul Lețcani au murit la scurt timp.

D.V.

 

One thought on “Avocatul Cuculis despre Incendiul de la ATI Piatra Neamț: „Nepăsarea autorităților care nu au modernizat spitalul”

  1. Iata si ce putem citi pe Ziare com la Nelu Tataru, declaratie in premiera despre incendiul de la Piatra Neamt: „Usile saloanelor de la ATI erau incuiate”:

    […]
    Intrebat de Libertatea.ro, Nelu Tataru a confirmat faptul ca usile saloanelor de la ATI erau incuiate.
    „Da, usile saloanelor erau incuiate, pentru a nu intra oricine acolo. Si, oricum, in saloanele de la ATI nu se intra oricum. Doctorul Denciu a descuiat si a intrat in salon. Nu se stie daca a intrat cand era foc deja, sau dupa ce a intrat el s-a declansat”, a afirmat Ministru Sanatatii.
    Conform sursei citate, in saloane erau oameni cu diverse stari de sanatate, unii care se puteau deplasa.

Lasă un răspuns