Avocata Adiaconiţei, optimistă: SPER CĂ VA FI RESPINSĂ CONTESTAŢIA DNA ŞI GHEORGHE ŞTEFAN VA FI ELIBERAT

avocat-felicia-adiaconitei 

„În motivele expuse ale ale contestaţiei, DNA a venit cu aceleaşi obiecţii, în sensul că există un pericol social public lăsarea sa în libertate sau înlocuirea acestei măsuri, că nu am fi venit cu aspecte noi care să ducă la o astfel de soluţie, ceea ce contrazice documentelor depuse la termenul anterior. Am invocat şi aspectul că termenul rezonabil de când este arestat s-ar fi împlinit. Are aproape şase luni de arest preventiv, ceea ce este o perioadă excesivă de mentinere în arest a dumnealui. 

Eu consider că astăzi (miercuri – n.r.) se va respinge contestaţia sau măcar sper că se va respinge. Şi Gheorghe Ştefan este optimist. Este singura şansă ca să se respingă această contestaţie„, a declarat avocatul Felicia Adiaconiței, după cum informează România TV.

Gheorghe Ștefan va afla azi dacă va fi respinsă contestația procurorilor DNA. Acesta are numeroase probleme de sănătate, care s-au agravat pe parcursul arestului.

Ștefan, zis „Pinalti”, a fost arestat preventiv la sfârșitul lunii octombrie 2014. Acesta a fost acuzat de fapte de corupție privind modul în care au fost atribuite licențe Microsoft.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis săptămâna trecută ca fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, să meargă acasă – aceștia au înlocuit arestul preventiv în dosarul Microsoft cu arestul la domiciliu.

Întrucât decizia magistraților nu a fost definitivă, procurorii DNA au depus o contestație la măsura ÎCCJ. Judecarea constestaţiei ar fi trebuit să aibă loc în vinerea dinaintea Paştelui dar a fost amanita pentru azi.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns