Avertizare cod galben: Ploi însoțite de vânt puternic!

Începând de mâine până joi inclusiv, județul Neamț dar și celelalte județe din Moldova sunt sub cod galben de vreme rea. Administația Națională de Meteorologie a emis, cu puțin timp în urmă, o avertizare valabilă din această noapte până joi dimineață la ora 10.00, care este valabilă pentru majoritatea regiunilor țării.
În intervalul menţionat aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde <span „=””>majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai însemnate cantitativ la început în jumătatea sudică a teritoriului, iar începând din a doua parte a zilei de marţi, 11 octombrie, mai ales în est, sud-est şi la munte. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi local 40-50 l/mp, cu precădere în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zonele montane”, se arată în documentul emis de ANM.
Pe parcursul zilei de marţi, la munte precipitaţiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari şi mai ales în nordul Carpaţilor Orientali se va depune strat nou de zăpadă.
Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55-65 km/h, îndeosebi în est şi la munte, iar pe crestele montane înalte va depăşi 70-80 km/h, viscolind ninsoarea, mai spun specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.