Autostrada Unirii, la anul și la mulți ani! Studiul de fezabilitate, pentru a 3-a oară INCOMPLET!

Autostrada Unirii (Iași – Tg. Neamt – Tg. Mureș, pentru care s-a și votat o lege și mulți politicieni tot se laudă că se zbat pentru realizarea ei) este un caz tipic de diferență între vorbe și fapte: ieri, CNAIR a anunțat că Studiul de Fezabilitate (revizia 3) a fost predat incomplet de firma angajată.
Nu este prima dată când astfel de studii sunt predate într-un format incomplet sau necorespunzător de către firmele alese de Ministerul Transporturilor (CNAIR).

Compania spaniolă Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial a predat incomplet Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ revizia 3, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNIR), a anunțat Agerpres.

„Marţi, 07.12.2021, Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial S.A. a înaintat Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ revizia 3, aşa cum a fost stabilit în cadrul şedinţelor săptămânale de progres. Documentaţia a fost predată pentru întreg obiectivul de investiţie. La o primă analiză, s-a constatat că lipsesc documentaţiile necesare pentru obţinerea Acordului de mediu (RIM, SEA, SEICA, PMM etc.), documentaţiile privind ocuparea terenurilor (Raportul de Evaluare al imobilelor afectate, identificarea proprietarilor şi a imobilelor deţinute de aceştia, precum şi lista proprietarilor şi imobilele afectate, semnate şi ştampilate de Primării), iar volumul Autorizaţii, Avize şi Acorduri este incomplet”, precizează CNAIR.

În perioada următoare, documentaţia va fi analizată de către Departamentele de specialitate din cadrul CNAIR în vederea verificării modului în care au fost implementate observaţiile emise anterior şi, de asemenea, dacă nivelul de calitate a documentaţiei transmise corespunde cu cel solicitat prin Caietul de sarcini, precizează sursa citată.

V.N.

One thought on “Autostrada Unirii, la anul și la mulți ani! Studiul de fezabilitate, pentru a 3-a oară INCOMPLET!

 1. Nu se va face NICIODATA.
  Numai prostii din Moldova pot pune botu la aceste ”promisiuni”facute de o clasa politica esuata de hotie si coruptie ,aservita statului securisto mafiot cu care cheltuie 3 miliarde de euro/an pentru pensii speciale si de serviciu.
  Din cauza lor,a acestor pensii aberante,nu vom avea drumuri NICIODATA in Romanica.Nu sunt bani.Toti se duc la ”speciali”.
  Daca se dorea se facea un studiu serios.Nu s-a dorit si nu se doreste.
  Este vrajeala cu”studiile”de fezabilitate ne-facute cum ”trebuie”.
  Cine mai crede asemenea minciuni?Pai ce,firma aia face ce vrea si isi incaseaza banii?

  Asta e nivelul acestui stat esuat condus de securisti care ies la pensie de sute de milioane la 40 de ani platite si de sclavii din Moldova care muncesc pana la 70 de ani.

Lasă un răspuns