Autostrada Moldova – Ardeal se mută mai la sud: De pe Iaşi – Tg. Neamţ – Tg. Mureş, Roman – Bacău – Braşov!

Deputatul de Neamţ Alexandru Rotaru anunţă schimbarea traseului autostrăzii Moldova – Transilvania, de pe amplasamentul consacrat până acum, pe unul nou. Astfel de la varianta cu care s-au tot bătut cu cărămida în piept politicieni, oengisti şi fel de fel de lobby-şti de pe traseul Iaşi – Tg Neamţ – Tg. Mures se trece la noua variantă de lucru Iaşi – Roman – Bacău – Brasov (cu o extensie laterală Roman – Piatra Neamţ).

„Ministrul Transporturilor, Felix Stroe: autostrada Moldova – Transilvania înseamnă Bacău – Braşov. In urma dezbaterilor s-a ajuns la concluzia ca aceasta autostrada este mult mai ușor de realizat, atât tehnic ca și financiar , costurile fiind mult mai mici in comparație cu autostrada Iasi-Tg. Mures.
Finanțarea este asigurata. Recent reprezentații guvernului au ajuns la consens cu Instituții precum Banca Mondiala, Banca Europeană de Dezvoltare și Reconstructii.
Foarte important de precizat este ca aceasta autostrada va trece prin Roman, cu legătura spre Piatra Neamț!”, anunţă deputatul Rotaru.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.