AUDIO Ministrul Tătaru despre Spitalul Lețcani: Abia peste 2 săptămâni vor fi funcționale 48 de paturi ATI

Ministrul Nelu Tătaru a confirmat astăzi că, în acest moment, la Spitalul Lețcani nu este funcțional niciun pat ATI și că abia peste două săptămâni ar putea fi funcționale 48 (nu 100, cum se lăudau Ionel Arsene și Maricel Popa, președinții CJ Neamț și Iași).
Declarațiile Ministrului Sănătății au fost făcute astăzi la Iași, unde a susținut o conferință de presă în care a relatat și de problemele de la stațiile de oxigen și de faptul că „Afacerea Lețcani” face obiectul unei anchete.

Mai jos, fragmentele în care Ministrul a vorbit despre Spitalul Lețcani sau a răspuns la întrebări pe acest subiect:

„Astăzi, după discuții principalele discuții au fost cele de extindere pe Terapie Intensivă și, în special, Spitalul Modular de la Lețcani, pe care l-am vizitat și vineri noaptea.
Acolo, mâine, cu suplimentarea de butelii de oxigen, se va începe progresiv pentru primele două zile cu șase paturi de Terapie Intensivă, mergând spre cele 24, iar în maxim 2 săptămâni, când se va monta și acel stocator să avem toate cele 48 de paturi de Tarapie Intensivă la Spitalul Modular Lețcani crescând capacitatea județului Iași la peste 100 de paturi de Terapie Intensivă”.

„… 4 stații de oxigen care ar fi trebuit să țină 114 paturi. Aceste 4 stații de oxigen le-am pus la lucru, fără pacienți, 36 de ore. A căzut o stație. Pentru 24 de paturi, nu pentru 48. (…)

Reporter: – Dar e normal ca la 13 milioane de euro să avem asemenea probleme?
– Întrebarea trebuie să o puneți în altă parte sau structurilor în drept care cercetează… S-au sesizat organele de cercetare penală…”.

 

D.V.

Lasă un răspuns