Au trecut 3 săptămâni de când au venit doar 13 containere! Mai știe cineva ceva despre minunatul Spital Modular?

În urmă cu mai bine de 3 (trei săptămâni), ajungea la Lețcani Iași o mică parte din componentele Spitalului Modular pentru care CJ Neamț a alocat uriașa sumă de 16 milioane de lei noi și grei.
Din ce spuneau oficialii care tot prezentau machete frumos desenate cu Spitalul Modular (care trebuia să fie ROL 3 dar s-a licitat pentru ROL 2 cu update), ar fi urmat ca de la începutul lunii mai să avem un spital funcțional cu 100 de containere bucșite de aparatură.

Deocamdată, faptele arată așa: pe 27 mai, la LeȚcani au ajuns câteva TIR-uri cu doar 13 containere. 13 din 100. Și nimic tehnică medicală sau inventar, adică niciun par, niciun aparat, niciun ștecher. Nimic!

În seara de 27 mai, Vestea era prima publicație care anunța venirea acelui prim transport (FOTO DE COLECȚIE! ACUM! Au ajuns primele TIR-uri cu containere la Lețcani! Aparatura medicală – nu!), a doua zi șefii CJ-urilor Iași și Neamț erau în plină ședință foto-video rotindu-se ca titirezii pe lângă acele (doar) 13 containere.

De atunci, nicio informație serioasă și credibilă despre furnizarea restului de containere și a echipamentelor. Aaa, a apărut în presa ieșeană un fel de poveste cu iz de telenovelă cu furnizorii turci care zic ceva de o tentativă de solicitare de mită (cu doi bărbați, unul cu mustață, unul fără, unul dându-se nepotul nuștiucui…) și care turci spun că povestioara e un motiv nou și serios de întârziere a livrării mărfii.

Dacă un astfel de episod (dacă ar fi real!) cu niște băieți ciudați care cer șpagă prin Turcia (cu rezolvare în 5 minute – dați afară și anunțată imediat Poliția din Turcia) e motiv întemeiat de a nu livra marfa, înseamnă că nu mai vorbim de un contract încheiat între parteneri serioși ci de un fel de telenovelă care s-ar putea numi „Suleyman Modularul”.

Reamintim că aleșii din CJ Neamț au votat alocarea banilor (16 milioane de lei) în urmă cu mai bine de 2 luni și jumătate (3 aprilie 2020) și că procedura a fost una realizată în procedură de urgență (sau „pe repede înainte”, mai direct).
Un scenariu în rezumat al acestei telenovele, puteți citi AICI – Doar 13 containere dintr-o sută și NIMIC aparatură! Jurnalul Spitalului Modular pentru care nemțenii au plătit 16 milioane de lei.

Daniel VINCA

Lasă un răspuns