„I-au scos piatra de la rinichi pe viu, fără anestezie! Tata ţipa cât putea!”

spital

*Sufletul şi omenia 

<<Personalul medical, sa puna mai mult ,,Suflet si Omenie” ,in ceea ce fac. Sa considere ca persoana de care se ,, Ocupa”, este o persoana draga lor, nu o fiinta de care sa nu-ti pese.

Ex. Tatal meu, in varsta de 92 ani din com Dobreni, a avut acum aproximativ 3 ani o problema pt. sectia Urologie. Respectiv o piatra i-a blocat canalul pe la ora 14. L-am transportat personal la spital, ca sa nu chem salvarea, in jurul orei 16 m-am prezentat cu el la Urgenta. Dupa lungi insistente, l-a vazut cineva si apoi a fost trimis pe ,, Sectie” pt. internare.

*I-au înfăşurat “obiectul” cu sârmă

Am asteptat cu el pe hol vreo 2, 3 ore pana a venit seful de sectie, l-am explicat situatia, ca de dimineata nu a mai urinat, apoi au intervenit (in salonul de tratament si nu in sala de operatie) pt . a-i debloca canalul pe viu fara anestezie locala. Dupa vreo ora de chin din partea tatalui care tipa cat putea, au reusit sa-i scoata piatra. A ramas internat 2 zile (nu mai spun cum era pansat ,,Obiectul”, ca sa stea pansamentul, era infasurat cu sarma., mi-a parut rau ca nu i-am facut o poza) dupa care mi-au spus sa il duc acasa ca, ,,fiind in varsta nu-l pot opera de prostata si de piatra la vezica”, Dumnezeu cu mila. Vazad acest lucru, am inceput sa caut solutii.

*La Piatra Neamţ nu au vrut să-l opereze, la Bucureşti – da!

Pe internet am gasit o clinica particulara la Timisoara, care mi-a spus sa-l duc sa-l vada. L-am urcat noaptea la 10 in masina si hai la Timisoara. Acolo l-au consultat si mi-au spus, ca il opereaza, dar ma costa mult. Pt. ca nu aveam suma ceruta12 000 (aveam numai 6000 de lei, am platit consultatia si am plecat in continuare la Bucuresti, la spitalul sf. IOAN. (unde am fost trimis de o ,,Pila”, fara ,,Asa ceva”, se moare cu zile). Dupa 30 si ceva de ore am ajuns la Bucuresti, am luat legatura, am reusit si l-am internat pe tata. A doua zi a fost operat ,,Clasic”, de prostata si de piatra 4,5 cm de la vezica. Am stat cu el in spital cateva zile, (dormind cu el in acelasi pat si dandu-i sa mance cu lingurita) dupa care l-am urcat in masina si ,,hai acasa la Piatra Neamt”. Cand l-am dus la spital, sa-i scoata firele, nu le venea a crede, ca l-am operat si totul a decurs cu BINE. In circa o luna de zile, operatia facuta la Bucuresti, era vindecata si de atunci nu a avut nici un fel de probleme cu,,EA”.

*Operaţie făcută la Piatra – supurează de 3 ani, într-una

Alt ex. tot cu tata. Cu aproximativ 5 luni mai inainte, (de faza cu blocajul renal) tata a fost operat la urgenta P. Neamt intr-o noapte de ,hernie inghinala” (o operatie relativ simpla). Dupa operatie l-am adus acasa, apoi l-am dus sa-i scoata firele. I-au scos firele, dar nu dupa mult timp a inceput ,,operatia sa supureze” , Am luat bilet de la medicul de familie, ,,hai din nou la spital”. Internat, ,,tratat – curatat, pansat, hai acasa”. Urmeaza faza cu ,,piatra”, de care am spus anterior. De aproape 4 ani, l-am internat de 4,5 ori ( va dati seama ce presupune ASTA) tot degeaba si acum supureaza, la 3 zile il pansez personal. Asta-i ,,Viata la NOI”. daca nu m-as fi ocupat, tata care vrea sa,,prinda suta”era de mult,, oale si ulcele”. Dupa ce platim o ,,Viata” asigurare de sanatate, platim si la pensie, Serviciile medicale sunt de ,,tot Plansul”. Ne mai ,,miram” de ce pleaca tineretul !!!>>

Costel Voican

Nota Redacţiei: Textul de mai sus reprezintă, în fapt, un comentariu pe facebook la articolul prin care şi şeful CJ Neamţ vorbea despre unele probleme din Spitalul Judeţean Neamţ (doar titlul şi intertitlurile ne aparţin). Dacă cineva din conducerea Spitalului sau a secţiilor vizate doreşte să exprime un punct de vedere, o completare, o precizare, vestea.net asigură, fără nicio problemă, spaţiu de răspuns.
Dincolo de decenţa domnului Costel Voican care nici nu a pomenit numele doctorilor preferând să se axeze pe povestea cazului, din păcate, percepţia generală e că astfel de practici duc spre fenomen. Spre un nedorit fenomen în care personajele sunt oameni, nemţeni care au plătit asigurări medicale o viaţă şi acum riscă să plătească cu propria viaţă lipsurile din spital, lipsuri în topul cărora se află… „Sufletul şi Omenia”…

Foto – sursa: facebook
Comentariul lui Costel Voican: <<Acum ca pensionar, ma ocup de tatal meu, vrea sa ,,prinda SUTA” si eu il ajut, cat de mult Pot !!!>>  (de asemenea, menţionează că tatăl său a lucrat la construirea Barajului Bicaz, unde e făcută poza)

One thought on “„I-au scos piatra de la rinichi pe viu, fără anestezie! Tata ţipa cât putea!”

  1. I-au facut un bine ca altfel la operatie mai lua si o infectie ceva. La Spitalul Neamt intri cu o boala si iesi cu 3. Si cu criza de nervi…

Lasă un răspuns