Au reprezentat cu onoare județul! Echipajul de la Ambulanța Neamț, pe podiumul național!

Ambulanța Neamț a ocupat un onorant 2 la Concursul Național al echipajelor de ambulanță desfășurat acum câteva zile, echipajul din neamț surclasând echipe din județe cu pretenții.

Echipajul de la Neamț a fost format din asistenta Nicoleta Dumitrița Nistor și din ambulanțierul Ionel Baghiu.

Concursul national al echipajelor de ambulanță a avut loc la Geoagiu Băi în perioada 12-16 09 2018. Echipajul de la Neamț a participat pe o ambulanță tip B2 (asistent și ambulanțier) la clasa respectivă.

Concurența a fost una acerbă nu doar pentru că e vorba de profesioniști și fiecare serviciu județean își trimite echipajele cele mai bune ci și pentru faptul că unii manageri din țară și-au trecut în proiectul de management (parte a contractului) obținerea unui loc pe podium la acest Campionat Național, ca o confirmare a profesionalismului din instituțiile pe care le conduc.

„Este cea mai mare participare de până acum, din punct de vedere al numărului de județe participante, respectiv 28. În concurs sunt înscrise 16 echipaje de tip C2 cu medic și 22 de tip B2, cu asistent. Ca o premieră, în acest an va participa și un echipaj de tip C2 din Republica Moldova. Concursul efectiv se va desfăsura în zilele de 13 și 14 septembrie și va consta în două probe: proba de suport vital avansat (ALS) și cea de suport vital avansat în politraumă (ATLS). Probele se vor desfășura pe două manechine de ultimă generație, care pot simula parametrii vitali și diverse afecțiuni întalnite la persoanele reale.Echipajele vor avea 15 minute la dispoziție să rezolve cazul aplicând toate manevrele și procedurile medicale pe care le aplica la un caz real, cu respectarea ghidurilor și protocoalelor în vigoare”, declara, la momentul începerii concursului, unul dintre organizatori.

Totodată, în perioada concursului, au avut loc și o serie de mese rotunde pe teme medicale, unde au fost prezentate noutăti în domeniu. La acest eveniment au fost invitați să participe și reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Departamentului pentru Situații de Urgență, ai altor instituții și autorități.

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Au reprezentat cu onoare județul! Echipajul de la Ambulanța Neamț, pe podiumul național!

  1. Felicitari mai oameni buni ! Faceti minuni cu priceperea si daruirea voastra, trecand neobservate unele lipsuri privind dotarea,
    Ne puteti salva si de incompetenti, smenari, parveniti, ce au ajuns sa conduca si ne dau viata peste cap ?

Lasă un răspuns