Au dat administraţia pe COMERŢ CU GREBLE  

elevi cl p nt (35)

Una din cele mai interesante faze de la şedinţa de Consiliu Local simulată cu elevi de la Liceele Rareş şi Economic a fost intervenţia din sală, la rubrica Diverse, a unui grup de “simpli cetăţeni”.

Cetăţenii respectivi erau nimeni alţii decât secretarul CL Florin Fecic, city-managerul Bogdan Puşcaşu, viceprimarul Vasile Popescu şi consilierul Cătălin Misăilă.

elevi cl p nt (56) elevi cl p nt (57) DSC_0271

 

Cum mai devreme fusese votat un punct pe ordinea de zi referitor la Reconstrucţia Pieţei Centrale, cu prevederea expresă că vor avea acces doar comercianţii care dovedesc că sunt şi producători de produse “agro-tehnice!”, cetăţenii menţionaţi mai sus au protestat împotriva acestei reglementări. Argumentaţia lor, logică de altfel, a fost că ei sunt comercianţi de bunuri industriale care pot fi vândute în Piaţă, cu legătură cu cota de interes a clienţilor care frecventează zona. “Noi nu producem ci doar vindem unelte şi produse industriale. Lopeţi, greble, găleţi, din astea… De ce să nu avem voie să le vindem? De la ce partid sunteţi, ca să ştim când vin alegerile?” au spus şi întrebat de mai multe ori şi Fecic, şi Popescu şi Misăilă, şi Puşcaşu…
A fost faza serii şi după o oră şi jumătate în care au stat pe marginea şedinţei, fiind admonestaţi de preşedintele de şedinţă ori de câte ori încercau să comenteze ceva, la Diverse a fost rândul lor să le dea teme de gândit consilierilor liceeni.

Iar când o consilieră i-a repezit spunându-le să-şi mute magazinul, adulţii au replicat cu acelaşi şantaj politic imbatabil: “De la ce partid sunteţi, ca să ştim cum să votăm la anul…”.

D. VINCA

 

One thought on “Au dat administraţia pe COMERŢ CU GREBLE  

  1. M-ati botezat domnule cetatean Daniel. Astept mielul, sezonul fiind propice. Pe de alta parte, vă multumim pentru că ati prezentat si problemele cetățenilor, nu doar pozitia tinerei autorități locale.

    admin: scuze. corectez imediat. faza cu mielul cade, ca ar fi dare de mita (foloase necuvenite) pe fata… 🙂

Lasă un răspuns