Atenție, șoferi! Axialul e acoperit cu zăpadă!


Amatorii de plimbări cu mașina spre zona de munte trebuie să știe că Axialul (drumul județean care unește Izvorul Alb cu Stațiunea Durău) este acoperit de zăpadă și, la acest moment, după cum arată imagini postate pe net e recomandat doar celor cu mașini 4×4 și/sau cu lanțuri pe roți.

Fotografia de mai sus a fost postată pe net, pe un grup de discuții, în urmă cu câteva minute. Oamenii spun că drumul arată așa de dimineață și, în continuare ar fi reprize de ninsoare.

Tentația de a ajunge la Durău (unde funcționează acum și pârtiile, de schi și de sanie) este mare dar șoferii care sunt pe drum recomandă rute ocolitoare. Cum drumul Bicaz-Poiana Teiului este încă în reparații (până când?), pentru cei care pleacă din zona Piatra Neamț, singurul traseu viabil rămâne cel prin Târgu Neamț – Pipirig – Poiana Largului.

Autoritățile care administrează drumul nu au comunicat nimic, public, despre starea drumului, dar inclusiv o imagine postată de jandarmii montani aratăcă acesta este impracticabil pentru traficul rutier cu autoturisme obișnuite încă de la bariera din Izvorul Muntelui, de la intrarea în Parcul Național Ceahlău.

În județul Neamț a nins astă-noapte și ninge și acum în unele zone.
Stratul de zăpadă e de circa 15-20 cm dar sunt și locuri în care acesta este mai gros.

D.V.

2 thoughts on “Atenție, șoferi! Axialul e acoperit cu zăpadă!

  1. domnilor de la ziarul vestea mergeti sa vedeti cum se circula pe drumurile judetene si in special pe drumurile comunale unde primarii nu au dezapezit deloc, unde cetatenuu merg pe mijocul drumurilor fiinca nu au trotuare ,autobuzele trag in mijlocul drumului nefiind alveole statii autobuz,incurcand circulatia
    drumul axial este un drum montan cu conditii deosebite de vreme

  2. Drumul de la Bicaz la Coada lacului arata groaznic. Atat s-a laudat Arsene ca asfalteaza dar se vede ca a cheltuit bani f multi pe nimic. Bine ca s-a facut axialul… Cineva trebuie sa cerceteze unde s-au dus banii de la C.J. ! In drumuri doar o mica parte.

Lasă un răspuns