În atenţia responsabililor cu „Cântarea României” din sistemul de Sănătate! DNA: MITĂ DE MILIARDE PENTRU SUPLIMENTAREA UNEI LUCRĂRI

MINISTERUL PUBLIC / PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
27 decembrie 2016 / Nr.1602 /VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

ROȘULESCU ȘERBAN DAN, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada martie-aprilie 2016, la solicitarea lui Iordache Lazăr, vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (A.N.M.D.M.), inculpatul Roșulescu Șerban Dan a fost de acord să îi dea și ulterior i-a și remis acestuia suma de 200.000 de lei.

Banii respectivi au fost remiși de inculpat pentru ca Iordache Lazăr să își folosească influența pe care o avea asupra persoanelor responsabile din cadrul Ministerului Sănătății în vederea asigurării suplimentării fondurilor necesare finalizării stațiilor de epurare ale unui spital, proiect câștigat de societatea administrată de omul de afaceri.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Precizăm că la data de 15 noiembrie 2016, procurorii anticorupție au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului Iordache Lazăr (comunicat nr. 1372/VIII/3 din 15 noiembrie 2016).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

DNA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns