În atenţia ISU şi Prefecturii Neamţ: CAD PUTREGAIURILE DE STÂLPI E-ON PESTE OAMENI ŞI MAŞINI!

Imaginile de mai sus nu sunt din vreun film documentar din Africa sau dintr-un peisaj din vreo rezervaţie de indieni. Nu. E vorba de fotografii realizate acum două zile în judeţul Neamţ, adică dintr-o zonă a unei ţări care face parte din Uniunea Europeană.

Mai concret e vorba de stâlpii de la reţeaua electrică a E-On, din zona drumului judeţean care traversează Ruseni (dat în comuna Borleşti) – Rediu. Unul din stâlpi mai are doar 3 metri până la asfalt, atât de mare este gradul de înclinare. Stâlpii respectivi fac parte dintr-o reţea realizată prin anii 1977 şi sunt realizaţi din lemn. Adică au peste 40 de ani vechime şi sunt efectiv plini de găuri sau chiar putrezi, după cum spun oamenii din zonă.

Mulţi dintre stâlpi stau cât de cât în picioare graţie intervenţie vecinilor care, efectiv, i-au „priponit” cum s-au priceput şi ei mai bine: cu pene b[tute la rărdăcină, cu legături de sârmă în sensul opus celui în care trag să se culce.

Este inutil de precizat ce tragedie se poate întâmpla dacă la o viitoare vijelie, unul sau mai mulţi stâlpi cad, peste oamenii sau peste maşinile care traversează zona. Şi, peste riscul de a cădea în capul vreunui copil sau adult, nu trebuie omis cel suplimentar, de stâlpii respectiv fiind prinse firele de curent electric.

Întrebăm, nu dăm cu parul: ce ar face ISU sau Prefectura Neamţ (care, prin prefect, conduce Comitetul Judeţean de Urgenţă) dacă ar fi vorba nu de colosul E-On ci de un amărăştean persoană fizică sau un pârlit de SRL?

D.VINCA

 

Comentarii Facebook

One thought on “În atenţia ISU şi Prefecturii Neamţ: CAD PUTREGAIURILE DE STÂLPI E-ON PESTE OAMENI ŞI MAŞINI!

  1. Aceeași poveste și la telekom, faci sesizări, vin să pozeze și cam atât… Nu se face absolut nimic

Lasă un răspuns