În atenția copiilor care vor să învețe hora românească! Adrian Gheorghiu, noul profesor de dansuri populare de la Palatul Copiilor

Noul profesor de dansuri populare de la Palatul Copiilor din Piatra Neamț este unul dintre cei mai cunoscuți coregrafi din județul Neamț, Adrian Gheorghiu. Fost dansator al ansamblului Floricică de la Munte al Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț, Adi este unul dintre profesorii pentru care, cariera nu s-a încheiat odata cu obținerea atestatului profesional. A absolvit secția de coregrafie a Facultății Gheorghe Dima și se pregătește constant pentru a face față sutelor de copii care vor să învețe dansurile populare românești. A înființat ansamblul folcloric Doina Ceahlăului și pregătește copii în multe școli din județ. A avut colaborări cu diverse instituții de cultură, cu cluburi pentru copii, a participat la festivaluri naționale și internaționale, aducând la Piatra Neamț trofee și premii. Din acest an școlar, Adrian Gheorghiu va fi profesorul Palatului Copiilor din Piatra Neamț, la cursurile de dans popular.

„Sunt emoționat dar în același timp încântat că voi lucra aici. Știu că este vorba despre muncă multă, despre seriozitate și atenție pentru fiecare copil, dar aceste aspecte nu mă sperie pentru că, lucrez cu copii și cu tineri de ani buni și mă bucur de câte ori reușesc să îi duc pe scene, mai mari sau mai mici. Mă uimește și mă bucură în aceeași măsură să văd că, atât părinții, cât și copii sunt interesați de tradițiile românești, de portul popular și de jocul din străbuni. Mă strădui să adaptez dansurile populare pentru fiecare vârstă și pentru fiecare grupă de copii, în parte. Sunt convins că voi avea o colaborare frumoasă atât cu conducerea Palatului Copiilor cât și cu colegii mei.”
Adrian este căsătorit și are un băiețel pe care “abia așteaptă să îl vada, în costum popular, jucând alături de ceilați copii”.
Părinții care doresc să își înscrie copiii la cursurile de dans popular, se pot adresa la secretariatul  Palatului  Copiilor din Piatra Neamț sau îl pot contacta pe domnul profesor la numărul de telefon 0746/017.200.

Elena CRISTEA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.