În atenţia celor lăsaţi pe drumuri de la fostul CPL! Fostul patron, Viorel Cataramă revine la Piatra Neamţ!

Foştii salariaţi de la firma Pamex (CPL, pe timpul comuniştilor şi în primii ani după Revoluţie) pot avea o întâlnire de suflet cu fostul patron Viorel Cataramă, în timpul căruia a început declinul fabricii, fenomen care s-a soldat cu falimentul şi cu dărâmarea fostelor secţii.
Viorel Cataramă se va afla vineri, 2 iunie, după-amiaza, la Piatra Neamţ, în cadrul turneului intern pe care magnatul îl face în organizaţiile PNL din ţară pentru a-şi atrage voturi în cursa în care sa înscris pentru şefia naţională a partidului.
Foştii salariaţi (apoi disponibilizaţi şi şomeri) de la Pamex l-ar putea întâlni pe fostul lor patron şi depăna amintiri despre „Creşterea, privatizarea şi falimentarea CPL” înainte sau după şedinţa pe care Cataramă o are mâine, de la ora 16, într-una din sălile de conferinţe ale Hotelului Ceahlău.
Cel care din postura actuală de candidat la funcţia de preşedinte PNL militează pentru privatizarea sistemelor de Educaţie şi Sănătate a şi fost cercetat penal pentru fraudele din privatizarea Pamex care au făcut obiectul unui dosar penal după ce Curtea de Conturi a făcut public acest subiect, ca pe un fel de caz şcoală.
În 1995, acţiuni ale firmei de stat Pamex sunt vândute unei firme considerate apoi de anchetatori „fantomă”. Un patrimoniu de milioane de dolari a ajuns pe mâna unei firme cu capital social de cateva sute de dolari şi care avea deja datorii uriaşe. Minola se numea acea firmă şi privatizarea a fost una de succes pentru anonimii patroni care… urmau să plătească acţiunile şi să facă investiţii de un milion de dolari. Firma Elvila Internaţional (plăteşte un avans pentru nişte mobilier), Minola a cesionat acţiunile în favoarea SAFI şi, din această suveică, acţiunile au ajuns la Elvila Internaţional care se obliga să plătească datoria către stat pentru acţiuni şi să facă şi investiţiile prevăzute în contractul iniţial de privatizare.
Datoria către stat nu a fost plătită, investiţiile nu au fost realizate şi, uşor-uşor, în urma mai multor disponibilizări colective, fostul CPL a fost pus pe chituci. De menţionat că în afară de mobilier, CPL era un brand în România şi pentru producţia de plăci prefabricate din lemn, produs care în anii următori a fost importat în România de pe piaţa vestică.
Asta a însemnat, în mare, „managementul Cataramă” la Piatra Neamţ – o fabrică de prestigiu falimentată, secţii care au fost, în final demolate, sute şi sute de oameni rămaşi fără loc de muncă, o mega-ţeapă trasă şi statului.
Privatitizarea şi declinul Pamex a început în 1995, într-o guvernare PSD şi a continuat în guvernarea CDR, şefii FPS din acei ani fiind celebrii Emil Dima, Sorin Dimitriu şi Radu Sîrbu
D.V.
Comentarii Facebook

4 thoughts on “În atenţia celor lăsaţi pe drumuri de la fostul CPL! Fostul patron, Viorel Cataramă revine la Piatra Neamţ!

  1. Criminalul se intoarce la locul faptei. Cat tupeu, cata nesimtire !
    Sa vedem, raman in amortire ,,dragii nemteni,, sau il primesc cum merita pe acest ,,om de afacceri,, ….

  2. UN GOLAN CA MULȚI AȘA ZIȘI LIBERALI – VEZI PE MALUL MOLDOVEI UNU CARE POZEAZA IN EROU LOCAL

  3. Aceiasi Sorin Dimitriu, Sarbu & Comp sunt responsabili si pentru dezastrul de la Fibrex si distrugerea Melana!

  4. Mare atenție la buzunare și portofele. Nu scoateți mâinile din ele că ajunge acolo mâna ”magică” a lui Cataramă. Tot ce-a atins acea mână magică a pierit. Mult succes domnu’ Cataramă, dar nu ca președinte, ci ca șef de celulă la bulău.

Lasă un răspuns