Atelier internațional pentru tineri la Piatra Neamț

Tinerii din județul Neamț s-au întâlnit în cadrul unui workshop la Rubik Hub. Atelierul a fost creat în jurul conceptului de oportunități pe care tinerii le pot accesa pentru a se dezvolta și pentru a îmbunătăți comunitatea în care trăiesc și a avut loc vineri, 22 septembrie 2017 ,informează un comunicat remis de către Anamaria Holotă, delegatul de tineret al României la Consiliul Europei în cadrul Congresului Autorităților Locale și Regionale.
Pentru a exemplifica felul concret în care tinerii se mobilizează după astfel de experiențe, Constantine Bakiris, delegatul de tineret al Greciei la Consiliul Europei a participat live la conferinta printr-un videocall. Acesta este coordonatorul unui proiect european, Youth Us, proiect derulat în Grecia, Armenia, Cipru, România și Bulgaria după sesiunea din martie a Congresului.
În  cea de-a doua parte, atelierul s-a concentrat pe oportunitățile naționale, prin prezentarea noii echipe de Ambasadori ai Dialogului Structurat cu TINErii din partea Forumului Tinerilor din România. În Neamț, s-a ales o echipă formată din 5 ambasadori (Hogea Bianca-Elena, Grădinariu Mihai, Constantin Mihai-Dragos, Stogrin Diana Teodora, Mihăilescu Ovidiu) și 8 consilieri (Botescu Ana-Maria, Acatrinei Carmen Lorena, Ceobanu Daniela, Gheorghe Mara Elena, Cerbu Cătălin, Apostol Georgiana, Apetrei Mara, Băetu Denisa-Elena), una dintre cele mai numeroase echipe din România. Înainte de a-i cunoaște propriu-zis pe ambasadori, tinerii au primit un mesaj video de la președintele Forumului Tinerilor din România, Radu Petrariu. Acesta le-a explicat ce este dialogul structurat,  i-a încurajat să-și facă vocea auzită și să fie proactivi în comunitățile lor. Ulterior, tinerii au lucrat în echipe, au identificat probleme cu care se confruntă și au căutat alături de echipa de ambasadori soluții pe care le-au prezentat la finalul atelierului.
Această întâlnire nonformală a tinerilor a demontat prejudecăți precum cea conform căreia tânăra generație e ignorantă, lipsită de inițiativă și dorință de implicare. Lucrând în echipă, aceștia au dat dovadă de un interes sincer pentru binele comunității și în același timp, au fost  dornici să învețe, să crească și să devină, împreună, mai buni.

Elena CRISTEA

 

Lasă un răspuns