Atac violent la Leoreanu de pe site-ul facţiunii Ţapu-Romel!

Posibila candidatură a primarului romaşcan Laurenţiu Leoreanu este atacată violent de pretinsul site de ştiri al mai noului jurnalist Dan Bîrjoveanu. Articolul este semnat chiar de cel care este fratele consilierului local Romel Bîrjoveanu (care a candidat fără succes pentru funcţia de viceprimar de Piatra Neamţ), care la rândul său este consilier la Cabinetul Parlamentar al senatorului Eugen Ţapu.
Mai pe româneşte, primarul campion Leoreanu (care a obţinut voturi şi rezultate notabile, la alegerile locale, nu doar în Roman ci şi în alte comune din zonă, pe care le-a coordonat în campanie, cel care a fost desemnat nu demult coordonatorul campaniei PNL la Neamţ pentru alegerile parlamentare (la locale a fost chiar Eugen Ţapu) îşi ia „un fault” politic nu de la PSD-işti, nu de la vreun site dirijat (manipulat) de PSD ci de la un site deţinut de fratele unui activist cunoscut pentru faptul că era împotriva acceptării reîntoarcerii lui Leoreanu la PNL. Mai mult, până în urmă cu câteva luni, cel care astăzi pozează în super-jurnalistul super-independent era, la rândul său, membru în BPL PNL Neamţ de unde a plecat declarând că se dedică total presei. Cărui tip de presă, apreciaţi singuri din citatele de mai jos, cu menţiunea că abordarea pseudo-jurnalistică de mai jos pleacă de la faptul că întrebat fiind de posibilitatea de a candida la alegerile parlamentare, Leoreanu a dat un răspuns în coadă de peşte, adică nici nu a confirmat dar nici nu a infirmat respectiva ipoteză (citatele din textul lui „Bîrjoveanu cel mic” sunt cu culoare roşie, ca să nu fie vorbe…).

Titlul articolului: „Primarul Leoreanu anunță (amenință) că e posibil să candideze”

Text: <<Primarul municipiului Roman, Laurențiu Leoreanu, a declarat ieri (22 august), în cadrul unei conferințe de presă, că nu exclude o candidatură la alegerile parlamentare. Decizia ar putea fi un semnal de alarmă pentru PNL căruia îi „forțează mâna” ca lista parlamentarilor nemțeni să fie făcută în interesul municipiului Roman>>.
De reţinut că dacă un primar de municipiu spune, în principiu, că se gândeşte la o posibilă candidatură, sentinţa este „forţează mâna PNL”.
Probabil că între abordarea „jurnalistică” a fratelui consilierului de la Cabinetul Ţapu şi faptul că, atunci când, înainte de declaraţia de acum a lui Leoreanu, Vestea anunţa posibilitatea respectivă neexcluzând ipoteza ca primarul de Roman să fie locul 1 pe lista la Senat nu e nicio legătură. Chiar dacă unii ar putea înţelege că dacă vrea un nou mandat Ţapu e OK şi dacă vrea altcineva „forţează mâna”
Urmează acum un pasaj de ţinut minte:

<<Este o persoana care se bucura la momentul de față de simpatia a 80% din romașcani și asta poate fi cu dus-întors. Există posibilitatea ca votul cetățeanului din roman să se simtă irosit în momentul în care îți lași funcția de edil deoparte și în decurs de câteva luni îl pui să te voteze din nou. Oamenii în general votează un primar pentru capacitățile sale administrative. Dar nimeni nu zice ca Leoreanu nu ar avea și capacități legislative. Problema ar putea exista în situația în care vor trebui organizate alegeri pentru funcția de primar. În primul rând altă cheltuială a banului public, apoi situația deloc favorabilă a PNL-ului din Roman care, în lipsa viceprimarului cercetat de ANI, nu are alte variante plauzibile de a câștiga primăria. Și credem ca PSD-ul nu-și va mai pune un candidat de formă de această dată>>.

Dincolo de atacul violent la Limba Română (Roman e cu R mare şi votul nu se poate simţi irosit, că nu e personificat; cetăţeanul poate crede asta…), în ipoteza în care Leoreanu chiar ar candida, pasajul de mai sus ar fi, probabil, propagandă PSD. Valenţele ieftin-populiste ţâşnesc ca la şcolile de vară unde lectori sunt unii cu retard sever: lacrimi de crocodil pentru o nouă rundă de alegeri locale (irosirea banului public!), atacul la posibilul „moştenitor” care are probleme cu ANI, aluzie frontală la („care îți lași funcția de edil deoparte”) ideea de trădare a electoratului de către actualul primar. Ca să nu mai vorbim de intergalactica analiză a lui Bîrjoveanu cel mic care a constatat că, la Roman, în afară de actualul vice, PNL nu ar mai avea niciun candidat calificat în propria ogradă.

Foarte interesant în acelaşi text (pe care îl puteţi citi AICI) este şi felul în care sunt aplicate sublinieri pe declaraţia dată de Leoreanu. Nuanţele de patriotism local (care au adus PNL voturi) sunt încondeiate şi duse astfel spre valenţe peiorative.

De ce site-ul lui Bîrjoveanu cel mic nu poate fi dezlipit de facţiunea Romel-Ţapu?

„Sângele apă nu se face” spune o vorbă veche dar asta nu înseamnă că, de-a lungul timpului, nu au fost jurnalişti (inclusiv la Neamţ, ba sunt şi acum) legaţi prin relaţii de rudenie de unii politicieni. Deşi le-a fost greu, jurnaliştii respectivi şi-au câştigat şi şi-au menţinut respectul cititorilor, colegilor, celorlalţi politicieni tocmai pentru că au ştiu să tragă o linie apăsată (chiar aspră) între rudenie şi meserie.
Nu e cazul la Dan Bîrjoveanu care, înainte de alegeri, pentru că Vestea îşi permisese să publice un text despre fratele-candidat, urla pe facebook ca bezmeticul că îi este atacată familia, „şantaaaj!” şi ce îl mai ducea pe el capul, sau ce i se dicta…
Nu e un secret că fraţii Bîrjoveanu au fost adversari publici (inclusiv prin recitaluri date în cafenele) a revenirii în PNL şi apoi a posturii de candidaţi PNL pentru Dragoş Chitic şi Laurenţiu Leoreanu. „Mogulul” Dan a avut apoi, prin site-ul său, o prestaţie de pliant PNL Piatra Neamţ după ce taberele s-au pupat mai ceva ca în Piaţa Independenţei. Vestea anunţa că o parte a preţului era funcţia de viceprimar pentru Romel Bîrjoveanu, fapt confirmat apoi la şedinţa de constituire a CL când respectivul a fost propus dar nu a luat voturile necesare.
Înainte de asta, după ce Romel orchestrase un puci la PNL Piatra Neamţ (Mesagerul: Puci în PNL Piatra Neamț?) – unde dai şi unde crapă – şeful său, senatorul Ţapu pierdea şefia organizaţiei Roman (după un scurt interimat Brătescu, funcţia de preşedinte a revenit lui Leoreanu). După alegerile locale, a picat ca un trasnet şi informaţia că viitorul şef de campanie (pentru parlamentare) nu va fi tot Ţapu ci Leoreanu.
Vestea anunţa cu câteva zile în urmă ipoteza „Leoreanu parlamentar” (poate chiar pe primul loc la Senat), apoi luni, întrebat de respectiva idee, primarul romaşcan nu a negat.
Probabil că a fost prea mult pentru facţiunea Romel-Ţapu aşa că – evident, coincidenţă! – pe site-ul „frăţiorului” apare acest atac foarte dur la primarul de Roman.
Şi, dacă tot e vorba doar de minunate, sfinte şi nevinovate coincidenţe, să notăm că, înainte de campania electorală, un alt membru PNL era făcut „albie de porci” pe acelaşi site. Este vorba despre actualul consilier judeţean Marius Nechita, înfierat şi el cu aceeaşi mânie para-sovietică pentru că îşi permisese să critice un comunicat al unui lider TSD în numele tinerilor din PNL. Vezi Doamne, Nechita nu avea un mandat special din partea conducerii PNL, nu primise delegaţii ştampilate pentru un asemenea demers, astfel că tronc! articolul în care era acuzat de impostură! (vezi articolul AICI – Un tânăr vrea să se afirme în numele TNL Neamț.)
De fapt, marea vinovăţie a lui Nechita era că nu mai percuta la butoanele lui Romel şi că era vinovat de „deviaţionism” pro-Cozmanciuc!
Şi tot ca o coincidenţă (apropo de pretinsa independenţă jurnalistică) este exemplul următor, cu articol scris de Dan despre fratele politician Romel şi intenţiile administrative ale acestuia din urmă. Citiţi aici articolul (pardon, o odă greţoasă): Noi măsuri pentru fluidizarea traficului și siguranța cetățeanului în Piatra-Neamț

Concluzia e una singură şi tristă pentru liberali: cine nu şade binişor în graţiile facţiunii Romel-Ţapu (nu am zis şi „Chitic”, încă, din anumite motive) va fi dat la gazetă. Nu la gazeta de partid ci la cea „absolut independentă”. Cu mesaje de înfierare de parcă zici că-s de la PSD!
Cinstit vorbind, liberalii îşi merită un astfel de tratament de la fostul lor coleg şi cel care e frate cu actualul lor coleg. Deşi tot transmite mesajul public că nu mai are nicio treabă cu politica, „mogulul cel mic” nu doar că e văzut toată ziua prin sediile PNL (ca pe vremea când făcea parte din BPJ), ci se nimereşte, aşa, pe acolo, ca din întâmplare, şi când sunt şedinţe, discuţii… „Da, îi curg mucii toată ziua pe aici!”, ne-a confirmat un membru de vază PNL.
Textul postat acum câteva ore de Bîrjoveanu cel mic arată nu doar un contraatac virulent al facţiunii Romel – Ţapu (am zis, fără „Chitic”, deocamdată) ci şi că ştirea de la Roman („Leoreanu cu un pas mai aproape de locul 1 la Senat”, am fi titrat noi cei de la Vestea) a devenit, de fapt, „Leoreanu, foarte aproape de locul 1 la Senat”. Iar facţiunea reacţionează cu disperare!
Iar primul comentariu la articol, asumat „bărbăteşte” cu semnătura „ROMASCAN”, este cât se poate de concludent: „Dl Leoreanu mai bine si-ar vedea de dosarele o (sic!) care le are in lucru la diverse institutii ale statului. Sau poate tocmai asta sa fie scăparea lui? Doreste inunitate in fata DNA, nu interesul cetățeanului din Roman”. Evident că respectivul comentariu a fost aprobat cu promptitudine de „adminul” Dan, că prea seamănă cu ce spunea şi alesul de la CL Piatra Neamţ în urmă cu câteva luni… Adică un mesaj numai bun pentru propaganda PSD de peste puţin timp pentru că, din păcate, aşa ni-s politicienii, aşa li-s mesajele…
Vom reveni.

Daniel VINCA

cop romel tapu pnl neamt

 

 

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Atac violent la Leoreanu de pe site-ul facţiunii Ţapu-Romel!

  1. Este clara precipitarea acestei tabere din PNL cu trairi psd-iste. Cine nu stie faptul ca dl. Tapu a beneficiat de lucrari de milioane de euro pe filiera PSD – Apaserv si nu numai? Cine nu stie cate milioane de euro a sifonat acelasi domn Tapu prin progamele europene de tip POSDRU (chiar si dl. Sebastian Ghita facea trimitere la dl. Tapu atunci cand se razboia cu ministrul Ghinea de la fonduri europene! Trebuie sa stiti ca liberalii autenticii nu-i agreeaza nici macar ca specie de Barjoveni, sunt extrem de huliti in partid, chiar daca unii nu au curajul sa le-o spuna in fata! Sunt niste rebuturi ale politicii locale de cumatrie, cu pretentia de dirijori inclusiv la Primaria Piatra Neamt, unde se spune ca dl. Chitic isi ia notite ce trebuie sa faca, functie de „sarcinile” venite pe filiera Arsene – Stefan – Tapu. Nu mai e un secret pentru nimeni. Si ce vreti mai mult decat perspectiva ratarii postului de senator de catre dl. Tapu, in eventualitatea cazului in care dl. Leoreanu candideaza! Altfel, nu exista termeni de comparatie intre cei doi. Dl. Tapu mai poate trai 10 vieti si nu va reusi sa aiba realizarile dlui Leoreanu!

    http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2016-06-29/Atac+DUR+la+ministrul+Fondurilor+Europene%3A+Cele+10+intrebari+ale+lui+Sebastian+Ghi%C8%9Ba+pentru+Cristian+Ghinea)

  2. Miruna, cine sunt „liberalii autentici”?!Poti numi cativa sa-i stie si poporul?

Lasă un răspuns