Astăzi e ziua ei! Maria Hibovski, actriţa care a dat viaţă „Poveştii Poveştilor”, opera interzisă a lui Ion Creangă

Una dintre cele mai cunoscute actriţe ale TT-ului nemţean e astăzi la zi de sărbătoare, adăugnd înă un an în traista cu experienţă. Este vorba despre Maria Hibovschi cea care a cunoscut mai întâi celebritatea în zona teatrului privat, culegând aprecieri împreună cu soţul Ghiţă Hibovschi în întreaga ţară cu „Tandem”-ul lor.

Ghiţă şi Maria au pus în scenă numeroase piese cu care au cucerit aplauzele românilor din marile oraşe dar cu siguranţă că una din piesele de căpătâi rămâne „Povestea Poveştilor” după celebra poveste cu acelaşi nume a lui Ion Creangă. Dat fiind limbajul mai slobod, respectiva poveste a fost interzisă total în anii comunismului şi abia după Revoluţie a putut fi iar pusă în circulaţie, una din primele tipăriri fiind chiar la Tipografia din Piatra Neamţ.

Astăzi este ziua colegei noastre, actrița Maria Hibovski.
La mulți și frumoși ani, Maria!” – este mesajul transmis de Teatrul Tineretului, instituţie unde, de asemenea, actriţa lucrează de câţiva ani.

Maria nu-şi risipeşte darul şi implicarea doar la cele două instituţii (teatru privat şi teatru de stat) ci este, de asemenea, şi profesor la Şcoala Populară de Artă, evident că la Cursul de Actorie, unde sădeşte în sufletul micilor artişti pasiunea pentru „scândura suspinelor”. Chiar azi, Centrul pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare i-a făcut un inedit cadou în imagini, postând mai multe fotografii de la ultimul spectacol susţinut de cursanţii neobositei actriţe:

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns