Asta da VESTE BUNĂ! Șanse mari pentru Tabăra și Festivalul DĂM FOLK 2021!

Un eveniment care deja devenise de tradiție în ultimii ani – Tabăra DĂM FOLK organizată de Asociația Culturală EU CRED – ar putea fi organizat în acest an, în condițiile anunțării de către guvernanți a iminenței ridicării unor restricții.
Anunțul a fost făcut de către Marius Mihai Coșerariu (sufletul Asociației respective) pe un grup al folkiștilor din Neamț și apropiați de acest județ și a fost primit cu maximă bucurie.

„Dragi copii/ părinți/colaboratori:
Vin cu o veste excelentă și vă anunț că tabăra DĂM FOLK se va desfășura în perioada 16-22 august, la Tașca, unde se vor desfășura majoritatea activităților (cazare, masă concurs, ateliere). (…)
Față de anii anteriori, fiecare participant la tabără își va achita costul taberei, ținând cont că principalele surse de finanțare de până acum (Consiliul Județean Neamț, Primăria com.Tasca) nu vor mai exista, în contextul crizei economico- financiare și sanitare.
În perioada următoare, vom evalua costurile și vom forma bugetul necesar, eventual vom identifica și alte surse de finanțare (sponsori), după care vom fixa costul taberei.
Cei interesați, rog să mă contacteze în particular pentru a stabili mai multe.
Voi reveni cu alte detalii.
Între timp, să ne rugăm să scăpăm de restricții. (…)”, a precizat Coșerariu.

Anunțul a fost completat și cu avertismentul că nu este exclus ca pe lângă organizarea clasică a unui astfel de eveniment să fie și condiții speciale: „Foarte important! Ținând cont de evoluția epidemiologică și de condițiile impuse prin lege de autorități, probabil va trebui să impunem și noi trierea participanților, în funcție de reglementările respective (dovada vaccinării, existența anticorpilor, dovada trecerii prin boală).”.

DĂM FOLK este ceea ce se numește un dublu-eveniment: și tabără pentru copiii iubitori de folk dar și festival pentru copii și tineri (în ultimele zile). La edițiile anterioare, zilele de tabără au avut în agendă drumeții la obiective turistice din zonă, activități și cursuri diverse (chitară, foto, hand-made etc).
Fiecare seară avea câte un spectacol în care evoluau și juniori folk dar și nume cunoscute din acest gen muzical.
În anii anteriori, tabăra și activitățile principale au avut loc la Tașca, Bicaz, Bicazu Ardelean.
De asemenea, la ultimele două ediții (2019, 2020), tabăra a avut și o componentă socială, printre beneficiari fiind și un grup țintă de copii proveniți din medii defavorizate.

Evenimentul a avut loc câțiva ani la rând, mai puțin în 2020, din cauza pandemiei Covid19.

D.V.

Lasă un răspuns