Asta da „o nouă imagine”! Festivalul de Teatru promovat în toalete, deasupra pişoarelor!

Gianina Cărbunariu şi gaşca ei de susţinători (unii apărând şi în deconturile acestui festival sau fiind şi scriitori de căriţ numai bune de lansat în festival, că dă bine la CV…) joacă zilele astea o carte foarte interesantă în scandalul Zburătorului (siglă veche de 40 de ani a TT, demolată din condei de noua directoare şi înlocuită cu un desen care nu spune nimic), contraatacând cu argumente de genul „şi e mai bine să nu se întâmple nimic nou în teatru şi să rămâneţi doar cu Zburătorul?”

Eforturile de construire a unei noi imagini pentru TT depăşesc aşteptările şi, conform unei postări făcute pe internet aseară de libratul, editorul şi iubitorul de artă Viorel Nicolau, Festivalul de Teatru şi-a promovat evenimentele chiar şi… în toaletele unor localuri publice, chiar pe peretele de deasupra – scuzaţi! – pişoarelor.

Să nu creadă cineva că vreun exaltat a pus afişul aşa, ca să aibă ce scrie presa din Piatra Neamţ (numită „propagandistă” de tovarăşii Gianinei Cărbunariu). Priviţi şi vă minunaţi: nu e vorba de vreun afiş lipit cu scotch ci de print pus în ramă specială, de aluminiu (o fi costând şi aia câţiva euro).

Aţi văzut deja că e vorba de secţiunea de lansări de carte dar, ca să nu fie dubii că e vorba despre Festivalul de Teatru – atât de lăudat de cei caţiva aplaudaci ai Gianinei Cărbunariu, priviţi şi imaginea răsturnată:

Gianina Cărbunariu şi fanii ei (printre care şi unii hrăniţi bine din bugetul de peste 4,5 miliarde de lei al Festivalului) tot povestesc cum aceasta duce / va duce TT spre noi şi glorioase culmi. Deocamdată l-a dus – la propriu! – la budă. Deasupra pişoarelor de la cabina bărbaţilor…

Later edit: Jurnalistul Ionuţ Corfu spune şi unde activitatea de „uşurare” poate fi combinată cu lectura activităţilor de la TT.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook