Asistentă din reţeaua şcolară, arondată DSP, decedată! Necropsia va stabili dacă e vorba sau nu de COVID!

O asistentă din aşa-numita reţea şcolară, din Piatra Neamţ, a decedat astăzi, autorităţile urmând a stabili dacă e vorba şi de o infecţie de COVID sau doar de cele câteva afecţiuni medicale pe care le avea.
Femeia lucra la Grădiniţa care funcţionează pe lângă Şcoala 3. De la începutul măsurilor de restricţie, date fiind subordonarea asistenţilor medicali din şcoli Ministerului Sănătăţii şi lipsa de activitate din şcoli, aceştia au fost direcţionaţi spre diverse instituţii/unităţi sanitare. Dacă asistenţii şcolari din Roman şi Tîrgu Neamţ au fost direcţionaţi spre unităţile sanitare din aceste oraşe, cei de la Piatra Neamţ au fost relocaţi la DSP, ajutând la diverse activităţi, mai ales la cea de monitorizare a persoanelor izolate.
Asistenta respectivă nu s-a mai prezentat la DSP de la mijlocul lunii aprilie, anunţând că se simte rău. Surse neoficiale spun că familia ar fi chemat (sau ar fi intenţionat să cheme), de vreo 2 ori salvarea, dar femeia nu a agreat ideea transportului şi consultării la spital.
Astăzi a decedat.
Aceleaşi surse neoficiale au menţionat că în acest caz urmează a fi aplicată procedura necropsiei.

D.V.