Asaftei: „Vremea partidelor mari a trecut. Îi aşteptăm pe tineri în ALDE!”

Partidele mari din România şi-au dovedit falimentul politicilor administrative şi de management intern – aceasta este concluzia lui Ion Asaftei, preşedinte ALDE Neamţ şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

„Vremea partidelor mari a cam trecut. Acestea şi-au atins gradul de competenţă sau, mai direct, au ajuns la gradul de incompetenţă. Au dovedit în 30 de ani că au dus ţara în jos în loc să-i imprime o tentinţă crescătoare. 

Iată de ce noi ALDE, la Neamţ – dar e la fel şi la nivel naţional – venim cu o infuzie de tineri. Veţi vedea, la aceste alegeri, că ALDE Neamţ va veni cu candidaţi tineri care trebuie să schimbe politica spre direcţia pe care o doreşte imensa majoritate a populaţiei, spre ceea ce înseamnă civilizaţie, progres, ţară, cultură, educaţie şi prestigiul nostru în lume”, spune Ion Asaftei.

Liderul ALDE Neamţ îl avea alături când făcea această declaraţie în exclusivitate pentru Vestea pe cel care conduce cea mai importantă organizaţie locală (cea din capitala judeţului şi care a fost anunţat şi candidat pentru Primărie): <<Iar Ciprian Enache – antreprenor, un familist extraordinar, tată a 3 copii, soţ iubitor şi iubit – este un astfel de exemplu, fiind la această oră preşedintele organizaţiei municipale ALDE Piatra Neamţ şi candidatul pentru Primăria Piatra Neamţ. Şi lista pentru Consiliul Local de la Piatra Neamţ va conţine nume asemenea lui Ciprian, tineri destoinici şi sinceri, care cresc prin propriile puteri, nu infiltraţi sau împinşi de la spate de alţii, cum se întâmplă pe la alte partide>>.

Enache a făcut şi el un apel către tineri: <<Reiau invitaţia adresată şi altădată celor din generaţia mea dar şi celor mai tineri. Haideţi în politică, haideţi la ALDE. Ne putem plânge la infinit de clasa politică actuală, de administraţia făcută cu incompetenţă de unii dar nu vom schimba nimic real dacă nu ne implicăm. Îi aştept alături de mine pe toţi pietrenii tineri în buletin şi în suflet pentru ca împreună să facem auzită real vocea cetăţenilor!>>.

Și la Neamț au fost de-a lungul anilor diverse discuții legate de modul în care au loc promovările unor politicieni, chiar tineri, și nu de puține ori au fost voci care au acuzat că acele criterii clamate public au fost înlocuite, în fapt, de alte motivații. Aceste controverse au vizat, într-adevăr, partidele mai mari, și de pe stânga și de pe dreapta eșichierului politic. Și au fost astfel „virusate” de-a lungul timpului nu doar funcții din administrația locală sau centrală ci și funcții interne, în interiorul partidelor.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Asaftei: „Vremea partidelor mari a trecut. Îi aşteptăm pe tineri în ALDE!”

  1. Da da. Imediat. Asteptati-i ca vin. Toti. Cea mai mare dorinta a tinerilor e sa fie folositi de ALDE, remorca lui Tariceanu. Care e remorca PSD-ului. Sau a cui vrea el, dupa cum bate vantul… Voi chiar subestimati tinerii in ultimul hal!

Lasă un răspuns