Asaftei, veşti bune de pe Axial: „Se lucrează în flux continuu! La vară se va circula pe asfalt pe această rută spre Durău!”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ion Asaftei vine cu informaţii proaspete şi cu veşti bune de pe şantierul Axial (drumul mai scurt dintre Bicaz şi Staţiunea Durău): se lucrează din plin la pregătirea drumului, e vorba de amenajări speciale şi, la vară se va circula chiar pe asfalt pe această rută.

„Este pohta ce am pohtit! Suntem la final de mandat. Peste câteva luni vom ieşi în faţa cetăţenilor pentru a arăta şi a demonstra că în această parte a ţării, în judeţul Neamţ, s-a lucra şi se lucrează cu responsabilitate, că avem proiecte şi programe realizate, unele în curs de realizare, toate aprobate în Consiliul Judeţean, for în care ALDE a fost foarte activă prin poziţia de vicepreşedinte.
Nu trebuie uitat niciun moment că tot ce se face în prezent, tot ce se realizează ca investiţie este aprobat, hotărât în Consiliul Judeţean încă de acum 2-3 ani.
Revenind la drumul judeţean 155F, celebrul Axial, cel care face legătura între Bicaz-Izvorul Muntelui-Durău-Bistricioara, e un drum nu doar de o frumuseţe neasemuită dar are şi valoare strategică. Gândiţi-vă doar ce ar însemna să nu se poată circula pe la viaductul de la Poiana Largului…”, a declarat Ion Asaftei în exclusivitate pentru Vestea.net.

Această prezentare necesită JavaScript.

Actualul vice de la CJ şi preşedinte al ALDE Neamţ anunţă şi alte detalii care ar urma să completeze investiţai cu acest drum: „Clamez pentru modernizarea şi punerea în valoare a acestui drum judeţean de 6 ani, încă de când conduceam PLR-ul. Pentru mine rămâne o prioritate absolută ca şi DN 15, Bicaz-Poiana Largului. Prin modernizarea acestor două căi de acces – Axialul şi Bicaz-Poiana Largului – turismul nemţean se va dezvolta în mod vizibil, prin punerea în valoare a Staţiunii Durău.
Şi să vă mai spun ceva în premieră: voi propune ca intrarea în Staţiunea Durău să se facă prin faţa zonei în care este centrul Salvamont şi Administraţia parcului Naţional, iar în zona rămasă liberă să se poată amenaje tot ce ţine de agrement: ştrand, locuri de joacă pentru copii, piste pentru biciclişti, pietonal pentru promenadă, teren de tenis, dată fiind lipsa unor spaţii pentru asemenea activităţi în Staţiunea Durău”.

Lucrările care se realizează acum sunt: balastări, sprijiniri de maluri, forări pentru stabilizarea terenului cu piloni masivi din beton, lărgirea drumului în anumite locuri unde se impun astfel de variante, subtraversări cu tuburi de 1000 mm pentru scurgerea torenţilor, drenări.

Cât priveşte termenul final de realizare a acestei investiţii, Ion Asaftei este optimist şi el speră că termenul din contract să fie devansat: „Termenul oficial pentru turnarea ultimului strat de asfalt este în august. Dar eu sper ca în urma diligenţelor pe care le vom face cei de la Consiliul Judeţean şi cu o mobilizare exemplară a constructorului, acest termen să fie devansat, poate chiar pentru perioada iunie-iulie, pentru ca astfel să fie dată o gură de oxigen turismului din judeţ”.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

D.V.

 

Comentarii Facebook

4 thoughts on “Asaftei, veşti bune de pe Axial: „Se lucrează în flux continuu! La vară se va circula pe asfalt pe această rută spre Durău!”

  1. Vreau doar sa-l corectez pe antecomentatorul Marginean.Corect se scrie:s-a va aju-te Dumnezeu s-a face-ti ce va-ti propus.

  2. Suntem in data de 22 06 2020. Aș dori să știu dacă DJ155F este dat in folosintă. Multumesc anticipat.

  3. La Axial se ajunge fara bucata de sosea care se bifurca spre Iz. Muntelui-Furcituri-Durau, nui asa??? Tronsonul acesta este de tot rasul! daca nu se repara Axialul se face deseaba!!!

Lasă un răspuns