Asaftei, vehement: ALDE merge la alegerile locale cu candidați și liste proprii!

Informațiile vehiculate în spațiul public (mai ales pe rețelele) de socializare referitoare la „diluarea” ALDE în liste comune la alegerile locale (ba cu PNL, ba cu PSD) sunt negate vehement de Ion Asaftei, președintele liberalilor-democrați din Neamț care, în exclusivitate pentru Vestea a declarat: „Exclus așa ceva! ALDE va merge pe liste proprii, cu candidați proprii, la alegerile locale”.

Ion Asaftei a subliniat că dorește ca mesajul lui să ajungă la toți alegătorii din Neamț dar și la toți membrii și activiștii. „Astfel de mesaje nu le văd ca având alt scop decât demobilizarea membrilor de partid, a candidaților și – de ce nu? – racolarea lor de alte partide. Este probabil și o dovadă că ALDE le stă unora ca un ghimpe în coastă, că analizele unora arată că avem potențial, că putem strica niște calcule. Am spus de atâtea ori, da, în politică ai discuții, negocieri și cu alte forțe politice. Mai ales acum când e și pre-campanie electorală dar și când e un pic agitată scena politică, chiar și cea locală și există riscul ca anumite proiecte importante pentru județ sau pentru comunități locale să fie blocate de anumite exacerbări. Am discutat și cu stânga și cu dreapta, cum se spune, ni s-a solicitat sprijin pentru votarea în CJ sau în consilii locale a unor astfel de proiecte și, la rândul meu, astfel de subiecte le-am discutat cu colegii ALDE din acele localități, eu doar i-am rugat să pună pe primul plan interesul cetățeanului și ei au decis. Dar, oricum, consilierii ALDE au votat mereu, indiferent că a fost vorba de primărie condusă de primar PSD sau de primar PNL pentru dezvoltarea comunelor și satelor”, a precizat președintele ALDE Neamț.

Asaftei a reiterat faptul că ALDE va participa pe liste proprii la alegerile locale, le-a transmis activiștilor din județul Neamț să continue activitatea de întărire a organizațiilor locale și a ținut să adauge că „dacă la un moment dat, peste 4 ani sau peste zece, se va pune problema unor alianțe electorale sau fuziuni sau a orice important pentru viitorul ALDE, îi asigur eu că vor auzi un asemenea potențial subiect de la mine, în Biroul Județean, nu de pe facebook!”.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns