Asaftei: Tăriceanu TREBUIE să fie candidat unic ALDE-PSD pentru alegerile prezidenţiale

Președintele  ALDE Neamț, Ion Asaftei punctează că speră la un candidat unic la prezidențiale din partea Alianței PSD-ALDE  și că a venit timpul ca strategii din PSD să realizeze ca a venit timpul unei soluţii viabile cu care să nu mai fie perdanţi în bătălia pentru Cotroceni.

”Indiferent ce arată sondajele de opinie, un lucru este foarte clar, ALDE și-a dublat scorul în intenția de vot față de 2016. Suntem într-un trend crescător, suntem în intenția de vot la 14% la nivel național. În ceea ce-l privește pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu, intenția de vot este de 41%. O asemenea intenție de vot este foarte posibil să ne aducă în situația în care se va accepta în urma unor negocieri între PSD și ALDE, candidat unic la alegerile prezidențiale, pe domnul Tăriceanu”, spune Asaftei.

Liderul ALDE Neamţ a subliniat că doar candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu, susţinută şi de ALDE şi de PSD, ar putea face ca actuala alianţă de guvernare să dea şi preşedintele ţării: <<”Eu sper ca mințile luminate din PSD să înțeleagă că un procent de 41% pentru o personalitate politică, înseamnă o realitate efectivă. Dacă renunțăm la ambiții politice și nu vom merge pe formule individuale, cred eu și este o părere personală că domnul Tăriceanu va candida, pentru că este cel mai bine cotat în sondaje, indiferent de cine sunt făcute acestea. Cred că mințile luminate din PSD vor spune <<Hai să mergem cu Tăriceanu>>. Pentru că după atâtea experiențe neplăcute pe care le-a avut PSD-ul cu președenția, e timpul să treacă la un alt tip de abordare>>.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns