Asaftei și Milea (ALDE) despre cazul jurnalistului reclamat la Protecția Copilului: „Hărţuire! O mizerie!”

Liderii ALDE Neamţ se declară consternaţi de hărţuirea unor persoane pentru delict de opinie, cazul jurnalistului Ionuţ Corfu (reclamat la Protecţia Copilului pentru că… fiul său ar fi exploatat şi abuzat pentru că filmează şi pozează) fiind considerat de Ion Asaftei (pre;edinte ALDE Neamț, vicepreşedinte CJ Neamț) și de Ion Milea (inspector general adjunct la ISJ Neamț) „o hărţuire de cea mai joasă speţă”, „o mizerie”.

„Sunt consternat după ce am citit şi eu despre acest subiect. Răutatea şi incultura ies la suprafaţă şi se transformă într-o agresivitate evidentă manifestată prin aşa-zise reclamaţii şi petiţii. Pe pământul acesta sfânt parcă devin tot mai vizibili unii oameni răi. Iar să duci ura faţă de o persoană până la astfel de atacuri mizere la adresa familiiei, a copiilor arată clar un anumit nivel care ţine de psihologia fiinţei. Aceasta este realitatea, unii nu mai ţin cont nici de bunul simţ, nici de lege, nici de Dumnezeu. Este clar că e vorba de o mizerie, de o hărţuire evidentă, de cea mai joasă speţă, la adresa domnului Ionuţ Corfu”, a spus Ion Asaftei.

Inspectorul Milea a punctat şi el că prin astfel de gesturi autorul jalbelor îşi devoalează propria violenţă interioară şi frustrările şi a subliniat că din punct de vedere psihopedagogic specialiştii chiar recomandă antrenarea copiilor în activităţi care să-i responsabilizeze şi să le dezvolte aptitudinile.

Reamintim că Ionuţ Corfu (proprietarul siteului TVM Neamt) este vizat de nu mai puţin de 5 reclamaţii anonime trimise în aceeaşi zi la diverse instituţii, inclusiv la Protecţia Copilului sau ITM. În aceste sesizări pe care opinia publică le consideră „turnătorii odioase şi mincinoase”, Corfu era acuzat inclusiv că îşi abuzează şi exploatează băiatul de 15 ani pentru că… respectivul face fotografii sau filmează. În aceeaşi zi – 11 ianuarie – în care au fost trimise pe amil cele 5 reclamaţii, împotriva lui Corfu a fost depusă şi o plângere la instanţă de fostul ministru Dănuţ Andruşcă. E puţin probabil ca Andruşcă să fie în spatele plângerilor anonime dar este foarte posibil ca ex-ministrul să fie în cercul de amici ai celui care a orchestrat toată această poveste sinistră…

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Asaftei și Milea (ALDE) despre cazul jurnalistului reclamat la Protecția Copilului: „Hărţuire! O mizerie!”

  1. Cînd citesc depre politicieni care sînt solidari cu jurnaliştii… am o reţinere. Zic doar reţinere ca să fiu cît de elegant pot. Mă întreb ce ar zice respectivii politicieni dacă ei ar fi fost ţinta criticii jurnalistului în cauză… Bănuiesc că l-ar fi reclamat şi la Protecţia Consumatorului că scrie cu pixuri “expirate”. Cît îl priveşte pe Ionuţ Corfu, sînt un “glumeţ” incurabil, eu cred din ce în ce mai serios că el şi-a orchestrat “campania” asta. Reclamă mai bună nici că se poate. Plus că va intra, probabil, în Cartea Recordurilor ca fiind singurul sau măcar primul, ziarist dat în judecată de ex-ministrul Andruşcă. Cel mai iubit şi mai priceput ministru, pe care Dragnea, forţat de parteneriatul strategic cu SUA, a fost nevoit să-l elibereze din Guvern pentru că se dorea să fie pus şef al Trezoreriei unchiului Sam. Şi trebuia să fie liber de contract. Renunţînd la glumă, ca de obicei şi indiferent despre ce ziarist este vorba atunci cind este abuzat, sînt alături de jurnalistul Ionuţ Corfu. Şi ca să termin optimist: Nu pot ei reclama, cît putem noi scrie.

Lasă un răspuns