Asaftei şi ceilalţi PLR-işti au intrat în legalitate

plr-

După luni bune în care Ioan Asaftei iese la rampă cu bannerol PLR în spate, abia acum se poate spune că susţinătorii nemţeni ai lui Tăriceanu au intrat în legalitate, ca şi membri de partid. Asta deoarece abia pe data de 31 martie (ieri), Justiţia a aprobat înscrierea acestei denumiri – Partidul Liberal Reformator / PLR – în Registrul partidelor.

După aproape un de la plecarea cu scandal din PNL actualul președinte al Senatului României a reușit să înscrie la Tribunalul București în Registrul Partidelor Politice partidul format alături de alți fugari liberali.

Prin urmare Partidul Liberal Reformator există cu acte în regulă – Iată decizia instanţei:

„Încuviinţează modificarea Statutului şi a Programului Partidului, intervenite conform celor hotărâte în cadrul Congresului Extraordinar al Partidului Naţional al Mediului din 19.12.2014. Dispune înscrierea modificărilor în Registrul Partidelor Politice. Cu apel în 5 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.03.2015.”

Inițial Tăriceanu și ai lui au preluat Partidul Național al Mediului pe care au dorit să îl transforme în PLR, numai că înscrierea a eșuat după ce instanța a constatat că numele și sigla au fost schimbate prea aproape de alegerile prezidențiale și așa Tăriceanu a fost obligat să candideze din postura de independent.

Ulterior a mai fost făcut un congres și acum actele au fost aprobate de Tribunalul București.

În acest moment PLR se află în negocieri cu PC pentru o fuziune prin comasare din care va rezulta până la începutul verii un nou partid de factură liberală.

D.V.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.