Asaftei, replică umilitoare pentru Chitic: „Dar când îi sunam eu pe consilierii liberali să vină să voteze pentru Piatra Neamț, nu mai eram jalnici?”

Liberal-democratul Ion Asaftei i-a dat o replică fermă primarului liberal Dragoș Chitic care în urmă cu câteva zile, într-o emisiune de tip selfie (audiențe în direct pe facebook) a consumat jumătate din timpul alocat pentru a acuza conducerea Consiliului Județean de ineficiență, ajungând la replici patetice și personale de tipul „Domnilor de la Consiliul Județean, sunteți jalnici!”. Vicepreședintele CJ Neamț, Ion Asaftei l-a întrebat astăzi pe primarul liberal dacă cei din conducerea CJ nu erau la fel de jalnici atunci când, în ciuda poziționării în tabere politice diferite, îi sunau ei pe consilierii județeni din același partid cu Chitic rugându-i să vină să voteze un proiect care era în beneficiul locuitorilor din Piatra Neamț, pentru că primarul nu comunica cu colegii de partid din forul județean.

„Da, drumul care duce spre Izvoare e al municipiului Piatra Neamț și acum e în administrarea Consiliului Județean pentru că acolo aplicăm un proiect de modernizare, pe o distanță mult mai lungă. Da, acel drum e acum cu gropi pentru că a fost iarnă, pentru că el oricum era într-o stare deplorabilă și acum, după frig, îngheț-dezgheț e într-o situație si mai dificilă și fiind ger afară nu au mers stațiile de asfalt. Avem și o problemă la Stația de la Girov și între timp s-a mers pe acea soluție de moment, o improvizație dacă vreți, cu umplerea gropilor cu pavele. Nemulțumirea cetățenilor e justificată dar de aici și până la ce a făcut domnul primar Chitic în acea așa-zisă emisiune e totuși drum lung. A trecut la un soi de ofensivă electorală, la un show electoral obsesiv. Domnul Chitic s-a lansat într-o manipulare ieftină, la o prezentare într-o notă perfidă, aș zice” a punctat Ion Asaftei.

Președintele ALDE Neamț care este și vicepreședinte la Consiliul Județean a subliniat și limbajul la care a coborât primarul ( „Domnilor de la Consiliul Județean, sunteți jalnici!”) amintind de subiectul cu votul de la Consiliul Județean când consilierii județeni liberali (din același partid cu primarul Chitic) nu au fost prezenți în primă fază la o ședință extreaordinară pe a cărei ordine de zi era un proiect foarte important pentru Piatra Neamț (o investiție de 15 milioane de lei, din fonduri nerambursabile, pentru modernizafrea și extinderea iluminatului public în Piatra Neamț. „Nu vreau să intru acum în detalii care țin de activitatea internă a PNL dar domnii consilieri județeni de la PNL nu veniseră la prima ședință deși era vorba de un proiect atât de important pentru orașul condus de primarul din partidul lor. Erau tensiuni, nu se înțelegeau, nu știu, treaba lor… Dar așa cum am spus în ședința aceea, am pus mâna pe telefon, i-am sunat pe consilierii județeni liberali și i-am invitat personal, i-am rugat să vină să voteze pentru acel proiect important pentru Piatra Neamț. Și colegii de partid ai domnului Chitic au răspuns pozitiv acestei invitații adresate de mine, au venit și împreună cu cei care formăm majoritatea, au votat pentru proiect. Atunci nu eram jalnici cei de la CJ când eu îi sunam colegii de partid cu care el nu se înțelegea?”.

Replicile lui Asaftei au fost completate de consilierul județean (ALDE) Iulian Luca care a ținut să declare că „Dragoș Chitic este cel mai slab primar pe vcare l-a avut Piatra Neamț!”.

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Asaftei, replică umilitoare pentru Chitic: „Dar când îi sunam eu pe consilierii liberali să vină să voteze pentru Piatra Neamț, nu mai eram jalnici?”

  1. Chitic e cel mai slab edil din România ! Orasul e praf ca si str. Izvoare

Lasă un răspuns