Asaftei răspundei presei şi postacilor: Misterele candidatului lipsă de la Roman şi a datoriei vechi la ANAF!

Preşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei a răspuns unor critici sau informaţii care l-au vizat în ultimele zile, principalele subiecte vizate fiind lipsa unui candidat ALDE la alegerile anticipate de la Roman şi „ciorba reîncălzită” a unei datorii către ANAF

* Candidat îmbolnăvit cu o zi înainte de depunerea candidaturii

În ce priveşte faptul că ALDE Neamţ nu are candidat la alegerile anticipate de pe 11 iunie pentru Primăria Roman, Asaftei a precizat că nu este vorba nici de scenarii, nici de strategii ci de faptul că cel desemnat pentru respectiva candidatură s-a îmbolnăvit cu o zi înainte de a-şi depune candidatura.

„S-au făcut speculaţii. Fiecare are dreptul să scrie ce vrea, dar să o facă corect, just, moral. Pot înţelege anumite derapaje inerente ale unor informaţii din presă dar condamn derapajele grosiere. Dezavues orice încercare de a prezenta activitatea noastră, a celor din ALDE, într-o manieră vădit subiectivă sau cum înţelege cineva la un moment dat doar pentru că are un motiv sau altul. Motivul real al acestei probleme de la Roman este faptul că din motive medicale şi de familie s-a retras candidatul nostru. Domnul Vasile Mocanu (N.R. – care este şi liderul ALDE Roman) este un om serios, om de afaceri, fost consilier cu multe mandate în spate, acum lucrează în mediul bancar dar ştiţi cum e, boala nu alege…”, a explicat Asaftei.

Preşedintele ALDE Neamţ a precizat că în condiţiile date, strategia ALDE pentru Roman va fi cea de „respectare a alianţelor existente”, adică a dat de înţeles că mesajul va fi unul de susţinere a candidatului PSD. Asaftei i-a urat însănătoşire grabnică lui Mocanu şi a mai spus că abia aşteaptă ca, după perioada de convalescenţă a respectivului, să aibă o întâlnire cordială cu acesta.

*”La ce penalităţi are ANAF-ul, probabil că peste câţiva ani datoria respectivă ajunge la stele”

Subiectul unei datorii la ANAF, de pe o firmă mai veche, este considerat de Asaftei „o ciorbă reîncălzită ori de câte ori în activitatea de vicepreşedinte la CJ deranjez interesele unora”. Iar vicele CJ s-a şi referit apoi la afaceri ciudate de la Apaserv, Troleibuzul şi din aria Parcului Naţional Ceahlău.
Asaftei a precizat că „Se încearcă un fel de linşaj mediatic. Nu cred că sunt singurul care a păţit asta, care constată că penalităţile sunt de câteva ori mai mari decât datoria de bază. Oricum, pentru debitul respectiv a fost imobilizat un teren, e scos la licitaţie. Dar mă întreb ca mulţi alţii: până unde pot urca dobânzile şi penalităţile ANAF? Nu cred că vorbim în astfel de situaţii de un stat loial cetăţeanului. În acest ritm, făcând haz de necaz, aş putea spune că pe la 80-85 de ani ajung cu această datorie printre stele. Dar e interesant că apar astfel de nuanţe – repet, subiectul nu e nou, e o <<ciorbă reîncălzită>> – de câte ori mă apropii şi deranjez anumite zone în care vorbim despre o injustă cheltuire a banului public, de interese discutabile şi mă refer punctual şi la firmele CJ, Apaserv şi Troleibuzul dar şi la ce se întâmplă în Parcul Naţional Ceahlău, cu acel drum turistic, cu Axialul, distrus de către cei care exploatează lemn acolo. În acest context, pac!, câte o dezvăluire din asta, apar apoi fel de fel de postaci anonimi care-şi dau cu părerea cu o direcţie clară, de a mă terfeli. Eu îi invit pe toţi cuprinşi de vitejia asta a anonimatului să vină să discutăm faţă în faţă, cu argumente. Şi haidem să înţelem toţi că trebuie să se termine cu cheltuirea nesănătoasă a banului public”.

Asaftei a evocat din nou anumite detalii dubioase din managementul Apaserv şi Troleibuzul, cu trimitere mai ales la ultima firmă unde „unii s-au învăţat să primească 7 miliarde de lei pe lună subvenţie fără să facă nimic pe linia managementului ca să micşoreze pierderile. Şi alţii trăiesc bine pe lângă ei, cu diverse contracte…”.

Vom reveni cu detalii.

Daniel VINCA

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Asaftei răspundei presei şi postacilor: Misterele candidatului lipsă de la Roman şi a datoriei vechi la ANAF!

  1. Asaftei, plateste-ti datoria.Nu e corect sa primesti salariu de la stat(baban) , cand tu ai bani de dat la stat.Lasa gargara.Ar trebui sa-ti cauti un loc de munca.

Lasă un răspuns