Asaftei, la butoanele județului: „Prioritate zero, intervenția rapidă în caz de ninsori sau alte fenomene meteo!”

Ion Asaftei, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, va fi în următoarele 10 zile și președinte de facto al instituției. Anunțul a fost făcut chiar de președintele Ionel Arsene care, în ultima ședință de CJ a anunțat că este plecat din județ până pe data de 8 ianuarie și că, pentru această perioadă, toate atribuțiile sale îi sunt transferate vicelui Asaftei.

Nu e prima dată când se întâmplă asta ci este deja un obicei împământenit la CJ Neamț în acest mandat. E un fel de reflectare la scară județeană a alianței de guvernare: președintele PSD Neamț îl împuternicește pe președintele ALDE Neamț să exercite atribuțiile administrative de șef al județului în lipsa sa. Iar atribuțiile delegate sunt complete, de la monitorizarea și gestionarea personalului din CJ și din instituțiile subordonate până la gestionarea investițiilor și realizarea plăților.

În paralel cu atribuțiile curente, Asaftei este foarte chitit pe condițiile meteo și pe intervenții cu adevărat rapide și eficiente ale drumarilor în caz că vremea ar da zsă se zburlească. „Prognoza meteo este acum una calmă dar județul Neamț este într-o zonă în care pot apărea schimbări bruște în aorice moment. Așa a fost și ultima dată cînd a nins, prognozele date cu câteva zile înainte erau deloc alarmiste și, dintr-odată, au fost anunțate coduri galbene. Din această perspectivă de prevenție am luat legătura cu Drupo și cu firmele private partenere ale societății CJ și am făcut o trecere în revistă a capacității tehnice de intervenție dar și a stocurilor de material antiderapant. Nu vreau să avem deloc probleme deosebite în caz că ar veni ninsoarea și viscolul, mai ales că în această perioadă sunt în Neamț mulți turiști care ar urma ca în primele zile ale Anului Nou să plece spre județele lor”, a precizat vicele cu atribuții de președinte.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns