Asaftei insistă pe Podul Preluca: „Se toarnă asfalt și în 2 săptămâni s-ar putea circula pe ambele sensuri!”

Vicepreședintele CJ Neamț, Ion Asaftei vine cu un mesaj pe o temă sensibilă și, asumându-și riscul de a primi retur masa critică acumulată pe tema Podului de la Preluca, ține să anunțe că în scurt timp se va circula pe ambele sensuri.

„Așa cum am spus am discutat cu domnul Laicu de la DRDP Iași și i-am inaintat propunerea care venea de la unii specialiști cu care m-am consultat: să nu înceapă în sezonul rece lucrarea pe al doilea sens de circulație și să lase peste iarnă ambele sensuri deschise circulației.

Am discutat acum câteva ore cu domnul director Laicu și am primit răspunsul așteptat: cam într-o săptămână se va turna asfalt pe sensul reparat unde s-a finalizat inclusiv turnarea betonului. Pe sensul folosit acum se va turna un strat subtire, cât să acopere gropile apărute si să se niveleze cu asfaltul de pe banda reparată. În această toamnă și iarnă se va circula pe ambele sensuri, tocmai ca să nu înceapă o lucrare care oricum va fi oprită de intemperii și să nu mai aibă loc astfel de blocaje. Apoi abia în primăvară se va începe reparația la sensul rămas urmând ca imediat cum temperatura va permite (eu zic ca prin aprilie) să se toarne asfaltul regulamentar și pe acest al doilea sens”, a precizat Asaftei.

Dacă informațiile și termenele avansate de vicele de la CJ se vor dovedi reale, ar însemna că în maximum 2 săptămâni pe ambele sensuri de la Preluca să fie un strat de asfalt care să permită circulația în sezonul rece.

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns