Asaftei, diagnostic și recomandare pentru primar: ”CHITIC AR TREBUI SĂ-ȘI CONECTEZE GURA LA CREIER”

Apetitul primarului Dragoș Chitic de a critica obsesiv Consiliul Județean Neamț pentru cum arată Strada Izvoare (trecută din administrarea autorității locale în cea a autorității județene pentru a fi modernizată) nu a rămas netaxat în conferința de presă de ieri susținută de președintele ALDE Neamț, Ion Asaftei (care este și vicepreședinte CJ). Asaftei i-a reamintit lui Chitic în ce stare era strada când a fost preluată de la Primărie și a punctat tenta manipulatorie prin care primarul dă răspunsuri lungi și acuzatoare în audiențele sale online despre strada respectivă în timp ce discuția despre alte străzi din Piatra Neamț (care arată cel puțin la fel de rău) este rezumată la doar câteva secunde sau la ignorarea întrebărilor cetățenilor.

Asaftei a mai punctat că primarul se face că nu pbservă că în ultima săptămână Strada Izvoare a fost plombată și a mai spus că această metodă este folosită de Dragoș Chitic pentru a-și ascunde propriile nerealizări.

‘Observ ca CJ Neamt se afla in atentia domnului primar Dragos Chitic, dumnealui pornind o ofensiva electorala cu o apetenta demna pentru cauze mai bune desi are destule lucruri bune de facut pentru acest municipiu. Dar a ales aceasta cale a pierzaniei politice de a ataca CJ Neamt tocmai pentru a-si ascunde nerealizarile. A gasit asa un fel de supapa in CJ Neamt in care dă permanent, invocand in ultima audienta online aceeasi problematica legata de strada izvoare. Se vede ca domnul Chitic nu a mai calcat demult pe strada Izvoare pentru ca ar fi vazut ca asa cum am promis cetatenilor, str. Izvoare a fost plombata nu numai pana la iesire din oras ci pana la intersectia cu drumul judetean Girov- Roznov. Cred ca domnul Chitic uita starea deplorabila in care a predat aceasta strada catre CJ Neamt. I-as pune o singura intrebare, sa auda si cetatenii din Piatra- Neamt: Era strada Izvoare o coala de hartie cand a fost predata, si nu stiu eu?”, a declarat Ion Asaftei.

Atacat direct chiar în ultima sesiune de audiențe online de către Chitic („„Aștept conferința de presa de vineri, a domnului Asaftei, de la sediul ALDE, să vad ce minciunele ne mai spune”), Asaftei nu i-a rămas dator acestuia: ”Ii atraga atentia cu seriozitate si decenta, ca eu nu mint. Eu fac politica intre alb si negru, eu nu fac politica gri. La mine lucrurile sunt albe sau negre. Dumnealui am impresia ca se zbate intre cele doua situatii (…) Eu fac o politica corecta. In consiliul judetean fac o politica corecta, in relatia cu cetatenii fac o politica corecta pentru ca este o forma de respect pentru oamenii care m-au trimis in asemenea foruri de conducere. Domnului Chitic, o spun cu scuzele de rigoare pentru cetateni, i-ar sta foarte bine ca atunci cand face asemenea acuzatii bazate pe minciuna mai ales, sa-si conecteze gura la creier”.

Seful ALDE Neamt l-a avertizat pe primar ca ar putea sa scoata ”din tolba de amintiri”, informatii despre cum a ajuns primar din viceprimar inainte sa fie ales in anul 2016. Asaftei nu a dorit ieri sa dezvolte afirmatia, insa a promis ca in urmatoarele iesiri publice va explica cu lux de amanunte ce a vrut sa spuna. Probabil ca va fi tot sub forma de raspuns la urmatoarea audienta online a lui Dragos Chitic.

D.V.

One thought on “Asaftei, diagnostic și recomandare pentru primar: ”CHITIC AR TREBUI SĂ-ȘI CONECTEZE GURA LA CREIER”

Lasă un răspuns