Asaftei despre finanţarea drumurilor judeţene strategice: “Pohta ce-am pohtit!”

Finanţările PNDL 2 pentru drumurile judeţene au reprezentat tema unei scurte cuvântări rostite de vicepreşedintele Ion Asaftei la finele şedinţei extraordinare de astăzi, în care a punctat „minunea” ca în sfârşit, căile rutiere respective să poată fi modernizate.

„Când am zis – şi aici nu mă refer la Asaftei ca persoană, ci la întreaga conducere a CJ şi la plenul acestei instituţii, că toţi am votat aceste proiecte – că vom moderniza axialul sau acest drum judeţean, Drumul Pelerinului, care face legătura peste munte, prin păduri, între mănăstiri, au fost unii mai cârcotaşi. Ei bine, acum văd aceste Casandre ca poiectele acestea au fost viabile şi că în curând acestea vor fi realizate. Da, va dura, e vorba de documentaţii, de proceduri de licitaţie dar lucrările se vor face.
După cum ştiţi, în cazul Axialului vorbim şi de o importanţă turistică deosebită dar şi de o importanţă strategică iar în cazul Drumului Pelerinului – acolo e vorba de un ansamblu de drumuri, şi locale, şi forestiere dar sperăm să ne aşezăm cu toţi la masă şi să găsim acele soluţii viabile – este de asemenea o importanţă turistică majoră, fiind vorba de traversarea prin munte a unei zone pline de încărcătură spirituală şi atracţii turistice. Practic, după ce intră la Văratec şi Agapia, turistul nu trebuie să mai revină în şoseaua naţională pentru a ajunge în zona Secu – Mănăstirea Neamţ”, a punctat Asaftei.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Asaftei despre finanţarea drumurilor judeţene strategice: “Pohta ce-am pohtit!”

Lasă un răspuns