Asaftei bate șaua să priceapă Ministerul Transporturilor și Guvernul: Drumurile Naționale nu sunt ale Consiliului Județean

Ion Asaftei a exprimat ieri foarte hotărât o iritare cu privire la faptul că administrația județeană este criticată tot mai vehement pentru nenorocirile de pe Drumurile Naționale din Județul Neamț. Vicepreședinte la CJ Neamț dar și președinte ALDE Neamț, Asaftei a ieșit la hartă, la propriu, și a explicat cine e administrator și responsabil pentru fiecare categorie de drumuri din județ.

<<Pentru Podul de la Preluca, pentru surpările de la Poiana Largului, pentru problemele de la Hangu, nu avem cum interveni noi, cei de la Consiliul Județean. E treaba celor de la Drumuri Naționale>>, a punctat Asaftei.

Iar Drumuri Naționale, în Neamț, înseamnă o Secție fără nicio putere, subordonată DPDR Iași, instituție subordonată Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri care, la rândul ei, este subordonată Ministerului Transporturilor.

Coincidența face ca pe harta la care dădea explicații Asaftei, drumurile naționale din Neamț să fie marcate cu culoarea roșie, fix culoarea politică a ultimilor miniștri de la Transporturi.

In judetul Neamt sunt 726 de km de drumuri judetene din care Asaftei sustine ca aproximativ 40 de km au fost modernizati sau consolidati in ultimii ani. Drumurile nationale sunt in lungime totala de 407 km din care o mare parte sunt intr-o stare de degradare continua. Mai mult, dacă situația de la Hangu, cu acele denivelări, este de ani de zile (între timp s-a trecut de la restricții de maxim 30 km/h la restricții de 10 km/h), surpările de la Poiana Largului (bucăți de deal cu tot cu asfaltul de pe drumul național) au apărut în ultimele săptămâni iar reacția celor responsabili ]nt\ryie nepermis.

Asaftei a a aceptat faptul ca CNAIR a lasat de izbeliste infrastructura rutiera din Neamt, unde comparativ cu judetele invecinate, lucrarile de reabilitare se lasa prea mult asteptate. El a spus ca va face demersuri la factorii de resort pentru ca situatia se agraveaza pe zi ce trece, mai ales pe drumurile nationale de pe Vale Bistritei.

Întrebat despre politicienii de la nivel județean care, oficial, nu au atribuții legate de drumurile naționale dar nu se abțin de la ședințe foto puerile la astfel de obiective, culmea, și când lucrările sunt abia la început, anunțând infantil „Promisiune îndeplinită” (cazul Arsene, la Podul de la Preluca, unde nici măcar nu va fi respectat termenul de execuție anunțat), Asaftei a eschivat un răspuns tranșant, spre amuzamentul jurnaliștilor.

Ce ar fi putut să spună Asaftei despre politicianul cu valențe de fotomodel, fiind vorba de un partener de coaliție, nu?

D.V.

 

Comentarii Facebook

One thought on “Asaftei bate șaua să priceapă Ministerul Transporturilor și Guvernul: Drumurile Naționale nu sunt ale Consiliului Județean

 1. Ministerul Transporturilor e al Republicii Nord Coreene?

  Nu e la PSD si ALDE?

  Asaftei tata,teatrul asta cu acuzatiile si hartile e penibil.

  Noi cetatenii ne-am platit taxele si impozitele.Iar voi le-ati furat,ca de facut ceva nu a-ti facut nimic,zero.

  Iti spun eu ce trebuie sa facem Asaftei:noi cetatenii platitori de taxe si impozite degeaba trebuie sa scapam de aceasta clasa politica de criminali si hoti care nu ne reprezinta interesele.

  Te include si pe tine.

Lasă un răspuns