Asaftei bate obrazul Realităţii TV: „În Neamţ există şi ALDE care susţine candidatura lui Mircea Diaconu!”


Ion Asaftei, liderul ALDE Neamţ consideră că emisiunea realizată săptămâna trecută la Piatra Neamţ nu a fost una echitabilă din punct de vedere a reprezentării politice din moment ce ALDE, susţinător declarat al candidatului Mircea Diaconu (ca şi Pro România) nu a avut un invitat în studio. Reamintim că emisiunea România 2019, realizată de Cosmin Guşă are un caracter itinerant şi îşi propune ca în fiecare capitală de judeţ să-i aducă la masa de dezbateri pe liderii locali care susţin candidaţii la alegerile prezidenţiale din 2019.

„Nu, nu am fost invitat, şi consider asta drept o formă de lipsă de respect a realizatorilor emisiunii faţă de ALDE, faţă de nemţenii care au votat ALDE la toate alegerile. Aş fi avut şi eu de spus destule despre atu-urile candidatului Mircea Diaconu dar şi despre decizia ALDE de a susţine pe candidatul care poate fi, în sfârşit, un preşedinte aşa cum merită românii”, a precizat liderul ALDE Neamţ.

Confruntat cu argumentul că o prezenţă a doi susţinători a lui Diaconu în platou (şi ALDE şi Pro România) nu ar fi fost echitabilă faţă de reprezentanţii care susţineau solo pe ceilalţi candidaţi, Asaftei a declarat: „În astfel de situaţii se pot găsi soluţii. Fie ni se aloca un timp comun, fie participa jumătate de emisiune liderul pro România şi jumătate cineva de la ALDE, sau altfel. Soluţii se puteau găsi dacă se dorea, mai ales că în aceeaşi situaţie sunt şi cei de la USR-PLUS”.

Asaftei a ţinut să sublinieze că nu are nimic a-i reproşa şui Liviu Harbuz, liderul Pro România Neamţ şi coleg întru susţinerea lui Diaconu: „El a fost invitat, s-a prezentat, a susţinut candidatul. Ce să-i reproşez eu lui Liviu Harbuz, doar nu el a stabilit formatul emisiunii?”.

Emisiunea respectivă a avut loc acum o săptămână la Piatra Neamţ, iar Cosmin Guşă şi Octavian Hoandră i-au avut ca invitaţi pe Laurenţiu Leoreanu (PNL), Iulian Bulai (USR), Răzvan Cuc (PSD), Liviu Harbuz (Pro România) şi Bogdan Gavrilescu (PMP).

D.V.

Lasă un răspuns