Asaftei (ALDE) îl desfiinţează pe Chitic (PNL)! “Un epigon din Coloana a 5-a sorosistă!”

Preşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei i-a dat azi o replica dură primarului PNL Dragoş Chitic după ce respectivul îi etichetase pe consilierii ALDE drept “supuşii PSD”. Asaftei l-a numit pe Chitic “epigon”, l-a încadrat în “componenta sorosista a PNL”, “noua coloană a 5-a a României” şi, făcând trimitere la conceptul “PNL-PDL” a spus că poate primarul vorbeşte din propria experineţă, “o fi fost supus”.
Cu ironie, Asaftei a mai precizat că “E păcat că (N.R. – Dragoş Chitic) n-a scăpat de asemenea trăiri”.

Asaftei şi-a început replica fără a-l nominaliza pe Dragoş Chitic desi era evident că despre acesta era vorba, mai ales când a fost readusă în prim-plan sintagma “supuşii PSD”. La insistenţele jurnaliştilor a sfârşit prin a preciza sursa care a declanşat reacţia sa.

Citeste si: CHITIC: Consilierii PSD şi „supuşii lor de la ALDE” reclamaţi la CNI, Prefectură şi Curtea de Conturi

Mai jos, integral, replica lui Asaftei din conferinţa de presă susţinută astăzi împreună cu Iulian Luca (consilier judeţean) şi Cătălin Misăilă (consilier local):

<<O anumită afirmaţie făcută în spaţiul public de către un responsabil PNL. Este păcat că reprezentatul unui partid care, din punct de vedere ideologic nu mai există, e doar o titulatură lipsită de fond, de conţinut şi nu are nimic autentic liberal şi, aşa cum am mai spus-o şi altădată, este doar PDL-ul într-o altă mantie, acel PDL de care se leagă toate relele României din ultimii ani…

Crearea statului paralel, încălcarea flagrantă a drepturilor şi libertăţilor omului, terfelirea Constituţiei, batjocorirea democraţiei, tăierea pensiilor şi a salariilor

Cam cu aşa ceva avem de a face noi, cei de la ALDE, care sigur, ne asumăm, continuitatea a ceea ce a însemnat Partidul Naţional Liberal autentic şi ne asumăm aplicarea ideologiei liberale pe teritoriul României, în literă, normă şi morală…

Lecţiile pe care au încercat unii să ni le dea eu nu le văd decât ca pe nişte lecţii ale unor epigoni – „urmaşi nedemni a unor înaintaşi iluştri”… Noi îi respectăm ca forţă de opoziţie, e normal să-i respectăm. Îi respectăm pentru că în Parlament, în consiliile locale, municipale, judeţene i-a trimis o parte a populaţiei. Şi respectăm votul cetăţenilor. Dar, repet, îi respectăm ca Opoziţie, chiar dacă această Opoziţie include şi o componentă sorosistă, din nefericire pentru ţara asta, un fel de coloană a 5-a pentru România. Un fel de nouă coloană a 5-a pentru România.

Eu zic că este bine să ne menţinem în nişte limite ale bunului simţ politic şi să nu etichetăm pe ceilalţi care sunt dincolo de baricada Opoziţiei. Să fim nişte adversari model, nişte oameni care aplică nişte principii ale politicului şi ale politicii şi să nu venim cu etichete sau epitete de genul „supuşii lui Cutare”. Când e vorba de supuşi, aş vrea să-i transmit acelui domn care a făcut o asemenea afirmaţie, că ori nu mă cunoaşte bine, pe mine, Asaftei, ori are dumnealui o problemă cu interpretarea unor anumite activităţi, fie şi politice. N-am fost niciodată supusul nimănui şi niciodată partidul, ALDE, cât îl conduc eu aici în judeţ nu o să fie supusul nimănui. Noi suntem o componentă foarte clară, la vedere, a unei coaliţii care este benefică românilor la această oră şi ne facem datoria de pe această poziţie indiferent de spusele unora sau altora din opoziţie. (…)

Domnul primar al municipiului Piatra Neamţ a făcut o asemenea afirmaţie că noi, vezi Doamne am fi încurcat deschiderea Pieţei, noi, supuşii PSD-ului. Probabil că dânsul a venit la conducerea municipiului de pe componenta cu apucăturile PNL-PDL şi acolo, da, o fi fost supus. E păcat că n-a scăpat de asemenea trăiri. N-avem noi ce-i face…

Eu il respect pe domnul Chitic ca om, n-am nicio treabă cu el, vorbim însă de aspectul politic al problemei şi e bine să avem cenzura firească atunci când începem să vorbim despre unii sau despre alţii>>.

Citeste si: CHITIC: Consilierii PSD şi „supuşii lor de la ALDE” reclamaţi la CNI, Prefectură şi Curtea de Conturi

Cât priveşte subiectul care a declanşat epitetul folosit de primarul Chitic, Ion Asaftei a precizat chiar în debutul conferinţei de presă că alianţa ALDE-PSD s-a opus de la început încredinţării directe către Urban, „noi am cerut tot timpul ca până la terminarea licitaţiei administrarea Pieţei să fie făcută direct de către Primărie şi nu de unele entităţi mai mult sau mai puţin cinstite, unele chiar în insolvenţă”.

Informaţia dată de Asaftei a fost completată de consilierul local Cătălin Misăilă care a subliniat că dacă primarul Chitic venea de la început cu soluţia propusă de ALDE-PSD, Piaţa Centrală ar fi fost deschisă cu câteva luni mai devreme.

Mai jos şi varianta video a conferinţei de presă (timer 27.20 – referirile lui Asaftei la Chitic):

……………………

D. VINCA

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Asaftei (ALDE) îl desfiinţează pe Chitic (PNL)! “Un epigon din Coloana a 5-a sorosistă!”

  1. Omul stie foarte bine, pare expert, cum e cu coloanele si directiile: a cincea, a cate or mai fi (fost).

  2. Când ascult cuvantarile lui Asaftei si ale agiamiilor lui, am o senzatie de greață. Acest aspect se datorează faptului că acest supus al lui Arsene, s-a folosit de domnul Dragusanu, cel care a ridicat la rang de partid adunatura ALDE și se crede mare om politic acum, ce da lectii de moralitate lui Chitic. ACESTI OAMENI SUNT URMAȘII DEMNI AI LUI DINU PĂTURICĂ !
    P.S.: Domnule Vinca va rog tare mult să-mi publicați comentariul. Cu respect !

Lasă un răspuns